Share

Vorbe, NU fapte!

În timp ce sute de ieșeni se confruntă cu probleme sociale din ce în ce mai severe, ONG-urile abonate la banii Primăriei scriu proiecte și fac conferințe care nu ajută pe nimeni!

Strigătul de ajutor a unei mame disperate din Iași – apel la autorități

Iașul – centru pilot pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul social

Astăzi, FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale a detaliat stadiul mecanismului public – privat de reglementare a serviciilor sociale în comunitate la care se lucrează în al doilea an prin proiectul „Vocea ONG pentru servicii sociale!”

Familie din Iași ramasă pe drumuri. Nu le-a mai rămas nimic

Raportul este realizat de specialiștii federației și se dovedește faptul că ONG-urile din social sunt investitori importanți în comunitate prin sumele atrase, furnizori de servicii sociale în toate domeniile sociale gratuite pentru beneficiari.

„Vocea ONG pentru servicii sociale!”

„Vocea ONG pentru servicii sociale!” este în al doilea an de implementare și este unul dintre proiectele care a fost finanțat de către Primăria Municipiului Iași prin legea 350 din 2005 – acele finanțări nerambursabile prin care primăria le acordă pentru diverse proiecte din comunitate. Noi suntem pe social.

Proiectul este de 3 ani de zile și ne propunem prin acest proiect să creăm o susținere, o finanțare pentru organizațiile neguvernamentale plecând de la niște principii foarte clare.

În primul rând, finanțarea să fie bine definită, apoi niște idei strategice pe care și le asumă Consiliul Local și ulterior, această finanțare să fie făcută prin contractare de servicii din comunitate, a declarat Mihaela Munteanu, director de comunicare FONSS.

Prin „Vocea ONG pentru servicii sociale!” ne propunem să promovăm un model de bună practică pe care FONSS l-a dezvoltat în parteneriat cu Primăria Iași. Modelul de contractare este prevăzut în legislație, dar care până acum nu a fost aplicat”, a declarat Magdalena Cămănaru, manager -biroul Iași Vaslui.

FONSS și-a propus ca prin proiectul „Vocea ONG pentru servicii sociale!”, să promoveze acest sector la nivelul publicului larg și al autorităților locale. În același timp, prin acest proiect se realizează un mecanism transparent și participativ de punere în aplicare a Legii Asistenței Sociale.

Prin intermediul acestui proiect, Iași devine centru pilot pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul social, model care poate fi amplificat și în alte județe

Valoarea totală a proiectului este de 208.552,5 lei, din care 165.000 lei este finanțarea solicitată de la Consiliul Local, durata proiectului fiind de 3 ani.

FONSS este formată din 27 ONG-uri importante din domeniul serviciilor sociale, din Regiunea Nord-Est.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ