Share

Un nou Laborator de proiectare asistată – CATIA, la UTI Iași

Ieri, a avut loc inaugurarea unui Laborator de proiectare asistată – CATIA, în cadrul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Laboratorul a fost modernizat integral în urma investiției companiei ALTEN Iași.

Au fost aduse 18 monitoare și stații de lucru HP și un pachet software de 30 de licențe academice 3DEXPERIENCE CLOUD – UXXE-S-AC, investiția totală fiind de aproximativ 30.000 de euro.

Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

Cătălin DUMITRAȘ, decanul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial: ”Este foarte util, deoarece la ora actuală, pe piață, este o cerere foarte mare de ingineri pregătiți”

Este o investiție de 30.000 euro, realizată de către firma ALTEN, reprezentând un număr de calculatoare destinate proiectării și soft-ul aferent care este unul dintre cele mai performante (CATIA). Acest program, poate fi folosit din anul l al facultății de către studenți. Este foarte util, deoarece la ora actuală, pe piață, este o cerere foarte mare de ingineri pregătiți”, a declarat decanul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial, Cătălin DUMITRAȘ.

Delia ORHEI, director operațional al ALTEN Iași: ”Am luat această decizie în colaborare cu facultatea, astfel încât să pregătim viitorii ingineri”

”Decizia acestei investiții a fost luată din nevoia noastră de a recruta, deoarece avem o cerere semnificativă pentru inginerii din domeniul mecanicii și am observat totodată că este foarte dificil să găsim persoane care sunt pregătite în programarea pe calculator. Am luat această decizie în colaborare cu facultatea, astfel încât să pregătim viitorii ingineri”, a declarat Delia ORHEI, director operațional al ALTEN Iași. 

 

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ