Share

Ieri, la Spitalul Clinic de Recuperare au fost inaugurate mai multe investiţii cu impact major asupra calității actului medical din municipiul Iaşi

Valoarea totală a investițiilor se ridică la peste 6,5 milioane de lei, cea mai mare parte a fondurilor fiind alocată de Primăria Municipiului Iași.

„Am inaugurat două săli de operație, care pot lucra în tandem, o zonă de ATI, partea de sterilizare și laborator. Practic, am realizat un complex care asigură cel mai înalt standard medical în ceea ce privește transplantul cohlear și orice intervenție de tip ORL. Avem un colectiv de medici care a reușit să facă istorie în domeniu, o echipă tânără, cu o tehnologie de ultimă generație. Lucrurile nu se vor opri aici. Vom continua investițiile și la celelalte secții. În acest an vrem să asigurăm independența energetică a spitalului, de aceea vom depune un proiect pe fonduri europene. Împreună cu membrii conducerii spitalului, Consiliul Local Iași și cu colectivul medical de aici am reușit să arătăm că se poate, că putem rămâne un punct de referință în medicina europeană și că medicii din Iași își pot găsi locul aici”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica a mai anunțat că investițiile vor continua și la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, celălalt spital din subordinea municipalității

Conform primarului, în 2017 unitatea medicală va avea cel mai mare program de investiții din ultimii ani. Vor fi avute în vedere partea de blocuri operatorii, în special în ceea ce privește transplantul renal.

„Cu sprijinul municipalității, în doar un an am reușit finalizarea a trei investiții majore în spital: înființarea unui bloc operator ORL, cu două săli de operație, cu spații pentru preanestezie și postanestezie, spații administrative, conform normativelor legale în vigoare. Am reușit și modernizarea compartimentului central de sterilizare, dotarea cu echipamente performante, care funcționează în sistem dual, precum și reamenajarea laboratorului de analize medicale”, a afirmat Carmen Cumpăt, managerul Spitalului Clinic de Recuperare.

Printr-o finanţare ȋn valoare de 3.906.195 lei alocată de către Primăria Municipiului Iași şi de către Ministerul Sănătăţii, s-a implementat proiectul „Înființarea unui Bloc Operator ORL”

În cadrul acestei investiții a fost reconfigurat spațiul existent prin dezafectarea unei spălătorii, amenajându-se două săli de operație (dotate cu aparatură modernă) și anexele lor: zona de spălare a medicilor, depozite de materiale sterile, camere UPS, birouri pentru medici și asistente, două saloane pacienți ATI cu un număr total de șase paturi, sală de pregătire a pacienților și vestiarele medicilor, respectând cerințele impuse de normativele în vigoare privind unitățile sanitare cu paturi.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Ȋn cadrul spitalului funcţionează două secţii chirurgicale, de ortopedie-traumatologie și ORL, ȋn care sunt implementate două programe naţionale: programul naţional de ortopedie şi programul naţional al surdităţii prin proteze auditive implantabile. Anual, aproximativ un numar de 1.600 de pacienţi beneficiază de servicii medicale chirurgicale ȋn cele două secţii medicale.

De asemenea, prin credite alocate de către Primăria Municipiului Iași, dar şi din venituri proprii şi de la Ministerul Sănătăţii, s-a realizat o investiţie ȋn valoare de 1.746.460 lei, care s-a materializat ȋn „Modernizarea Compartimentului Central de Sterilizare”

În cadrul acestui proiect au fost executate lucrări de reconfigurare funcțională și montarea de echipamente specifice, care asigură controlul permanent al operațiunilor de sterilizare prin procedee moderne. Astfel este asigurată conformitatea produselor la exigențele specificate în standardul EN ISO 9001/2000 privind garantarea pacienților și siguranța în utilizarea materialului sterilizat.

În fine, cu o finanţare din venituri proprii ȋn valoare de 880.070 lei, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a implementat şi proiectul „Modernizarea Laboratorului de Analize Medicale”. Ȋn cadrul acestuia au fost executate lucrări de reconfigurare funcţională, prin crearea de spaţii corespunzătoare fiecărui sector de activitate: biochimie, hematologie, microbiologie, depozite, cameră de probe, serologie, microscopie, vestiare pentru personal, toxicologie, prelevări probe, cabinete.

Certificarea RENAR a tuturor analizelor efectuate ȋn cadrul laboratorului de analize medicale, care aduce o creştere a punctajului de autoevaluare, eliminarea riscurilor infecţiilor nosocomiale şi ȋmbunătăţirea condiţiilor de lucru ale personalului medical sunt obiective care vor fi atinse prin implementarea acestui proiect.

Citeste si   4.724 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ