Share

Seria Conferințelor culturale „Grigore T. Popa” continuă, în această săptămână, cu un invitat de excepție: scriitorul, istoricul și analistul politic Stelian Tănase

Domnia sa va povesti despre „Elite și societate în tranziția românească”, după care își va lasa cel mai recent roman „Marele incendiator. Cronica unui fapt divers”, apărut la Editura Corint. Evenimentul va avea loc miercuri, 23 octombrie, de la ora 14.00, în Aula „George Emil Palade”. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Încercăm să aducem la Conferințele «Grigore T. Popa» personalități din toate domeniile și mă bucur că domnul Stelian Tănase, un scriitor și publicist consacrat, a acceptat invitația noastră. Evenimentul de miercuri include două manifestări: conferința «Elite și societate în tranziția românească», precum și lansarea cărții «Marele incediator. Cronica unui fapt divers»”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

Potrivit Editurii Corint, „«Marele incendiator. Cronica unui fapt divers» este, întâi de toate, o poveste de dragoste. Povestea de dragoste între Zoe și Vivi. Este un «love story» clasic, cu toate ingredientele specifice. O iubire adevărată – atât de rară – care din cauza limitelor epocii nu se poate împlini. E «frescă» socială care surprinde actualitatea în veșnic tranzit spre nicăieri. Autorul reușește să redea culoarea locală, ceea ce îi asigură un atu în plus.”

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

Stelian Tănase susține că scrierile sale sunt inspirate de experiențele personale, de oamenii pe care i-a întâlnit, în diversele medii unde a activat: „Eu trebuie să scriu despre această lume așa cum este ea, și să încerc să prezint marile ei fenomene, marile ei profunzimi. Eu nu fac jurnalism, ăla a omorât-o pe aia, ăla a călcat cu mașina pe ăla… Asta nu e literatură, e fapt divers. Literatura este altceva. Te scoli noaptea și ai o viziune asupra lumii. Dau drumul la o carte când am așa o viziune asupra unui fapt, a unei împrejurări, a unui om”, spune scriitorul.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ