Share

Sistemul de învățământ românesc se clatină serios în ultima perioadă Profesorii se plâng că elevii nu mai învață, dar tot ei, profesorii sunt cei care le permit elevilor ”sursele de inspirație” în timpul examenelor

Un caz similar întâlnim și în Iași, la un Colegiu cu o vechime de peste 90 de ani.

Piața fraudelor înflorește și la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” Iași, unde elevii corigenți de clasa A XI- A, se presupune că au fraudat examenul de corigență la Limba și Literatura română, cu ajutorul profesorilor supraveghetorilor.

Ziarul ”Bună dimineața Iași” a primit mai multe e-mail-uri anonime din partea părinților care sunt dezamăgiți de atitudinea manifestat de către cadrele examinatoare din cadrul ”Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară” Iași.

Să fie acțiunea profesorilor supraveghetori un abuz în serviciu?

Profesorii supraveghetori care au fost prezenți în cadrul examenului susținut în data de 15.07.2019 la ora 10:00, le-au permis elevilor copierea de pe orice sursă pe care o aveau la îndemână, acest lucru fiind clasat la secțiunea ”abuz în serviciu”.

”Doresc să vă aduc la cunoștință în exclusivitate că la data de 15.07.2019 ora 10:00 la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentara “Vasile Adamachi” a fost susținut examenul de corigență la clasa A 11-A, membrii examinatori au produs un abuz în serviciu și au lăsat elevii corigenți să folosească telefoane + i-au lăsat să copie de pe orice sursa.

Doresc să se facă o anchetă amănunțită asupra acestui abuz, acesta este caz de închisoare pentru membrii examinatori și ar trebui luată la răspundere și conducerea liceului.

Vă atașez dovada corigenței fictive, și vă solicit să luați măsurile necesare pentru a nu se mai întâmpla asemenea cazuri”, se arată în e-mail-ul trimis redacției.

Citeste si   Comuna TOMEȘTI va avea, până la sfârșitul anului 2021, DISPENSARE MEDICALE în toate localitățile

Ordinul nr. 5070/2016privind organizarea şi desfăşurarea examenelor stabileşte că este interzis accesul elevilor în sălile de examen cu:

  • ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea;
  • manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor;
  • telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.

Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă iar candidaţii în cauză vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Citeste si   ”Începe Școala” cu BINE și pentru copiii din MIROSLAVA

Telefonul și caietele nu au lipsit de la acest examen

După cum se poate vedea în imaginile de mai jos subiectul care le-a fost dat elevilor în cadrul examenului de corigență la Limba și Literatura Română este abordat intens și pe grupul pe care elevii cer ajutorul în rezolvarea exercițiilor.

 

Despre ce bani mai vorbesc elevii în discuțiile lor?

În discuțiile pe care elevii le au pe grup, vorbesc despre ”Bani pentru portofolii”, despre ce o fi vorba doar se poate preconiza, doar ei știind care este adevărul despre banii care i-au dat pe portofolii.

În primă instanță, reporterii ”Bună Dimineața Iași”, au contractat conducerea Colegiului  Agricol și de Industrie Alimentara “Vasile Adamachi”, în speță, Carmen ZELINSCHI, directorul unității de învățământ.

Carmen ZELINSCHI: ”În perioada desfășurării examenelor de corigență, nu am fost prezentă în cadrul instituției. Din păcate, am avut câteva probleme de sănătate și mi-am luat concediu medical cu două luni înaintea terminării anului școlar trecut. Doamna director ajunct vă poate comunica mai multe”.

Contactată telefonic, directorul adjunct al Colegiului  Agricol și de Industrie Alimentara “Vasile Adamachi”, Lorica AXINTE, nu a răspuns apelurilor telefonice.

Citeste si   ACUZAȚII de FURT la USR IAȘI! Nimeni nu s-ar fi AȘTEPTAT la un astfel de COMPORTAMENT din partea deputatului Cosette CHICHIRĂU

Inspectoratul Școlar Iași nu au un punct de vedere OFICIAL

Având în vedere situația în cauză, în care sunt aduse acuzații grave Colegiului  Agricol și de Industrie Alimentara “Vasile Adamachi”, am solicitat un punct de vedere oficial din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Conform legislației în vigoare, petițiile/sesizările anonime se clasează. Așadar, demersurile Inspectoratului Școlar Județean Iași în speța la care faceți referire țin strict de procedura internă a instituției, astfel încât ne rezervăm dreptul de a nu oferi un punct de vedere în privința unei situații ce nu este asumată de niciun semnatar”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Iași, Sabina Maria MANEA.

Deoarece reporterii ”Bună Dimineața Iași” nu au putut obține un punct de vedere în privința acestei problematici, vor transmite o adresă oficială către Ministerul Educației.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ