Share

“In ultimele trei luni ne-am onorat toate comenzile în țară dar și cele de la export!”

Invitat în cadrul video-conferinței “Sănătate şi Farma – Reacţia medicală la agresiunea pandemică”, Ioan Nani, director general al Antibiotice Iași, a vorbit despre rolul industriei de medicamente românești în administrarea sănătății publice în această perioadă precum și despre cum s-a adaptat și cum a susținut compania Antibiotice efortul național anti-COVID19.

 

Strategia de dezvoltate a industriei farma

Este absolut obligatoriu ca în strategia viitoare de dezvoltare a României, ca țară UE, să fie pusă pe primul plan o strategie de dezvoltare a industriei farmaceutice locale. Se pune problema astăzi, pentru prima oară după terminarea celui de al doilea Război Mondial, ca fiecare țară sa fie capabila ca, în anumite momente de criză, să se bazeze pe resursele proprii.

Antibiotice a câștigat inimile românilor

La începutul crizei, lunile martie-aprilie, Antibiotice a reușit cu succes să contribuie la aprovizionarea tuturor spitalelor cu medicamente asociative pentru tratamentul COVID-19 si cu medicamente antiinfecțioase betalactamice, cefalosporine și carbapeneme, pentru pacienții cu afecțiuni asociate.

Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

“Am redat încrederea românilor reușind să venim într-un termen extrem de scurt cu unele medicamente prezente în tratamentele din toate protocoalele OMS. În termen de două săptămâni le-am produs și le-am trimis, prin distribuitori, la toate spitalele care au tratat pacienții cu COVID 19”.

Adaptarea companiei la situația de criză

“Industria farmaceutica s-a adaptat situației de criză așa cum s-au adaptat și oamenii de peste tot din lume,, impunând măsuri din cele mai restrictive. La Antibiotice s-a vizat în primul rând protecția angajaților companiei. Fără ei, eforturile noastre de a fi folositori ar fi fost inutile”.

Nevoia de acces la medicamente

Daca vrem să avem în perspectivă, o strategie națională de sănătate, nu o sa putem fără sa avem o industrie farmaceutică locală dezvoltată. Industriei naționale ar trebui să i se acorde o atenție mai mare prin facilitați acordate investitorilor care au puterea să dezvolte mai multă producție locală.

Mândri de menirea noastră

“Antibiotice este o companie care împlinește 65 de ani de traditie și continuitate în teritoriul românesc. Trebuie să fim mândrii cu toții că reușim mereu să aducem un aport important la această activitate de serviciu public, prin prezenta noastră acolo unde este nevoie”.
Am informat, încă din primele două săptămâni ale perioadei de urgență, că am reluat producția pentru Paracetamol si Novocalmin.

“Dacă vom îndrăzni să privim mai atent la ce putem face noi în această țară, vom putea fi mai prezenți în actul medical și contribui la întărirea încrederii oamenilor în produsul românesc. De aceea e nevoie de o legislație mai clară în legătură cu prețurile, iar despre taxa clawback putem spune că este o măsură anti-socială”.

Colaborarea cu autoritățile statului

 

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

Noi, la Antibiotice, am găsit mereu sinergia necesară pentru a colabora cu autoritățile, prin organisme interne și internaționale, care participă la conceptul de sănătate publică.
Am reușit cu eforturi mari, uneori la nivel guvernamental, să facem ca prezența noastră să nu fie întreruptă în Asia de Sud Est, Vietnam, care au primit de la noi, la timp, medicamentele pentru tratamentul asociativ.

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

Produsele noastre căutate in afară

“In perioada ultimelor trei luni, compania si-a onorat toate comenzile în țară dar și cele de la export. O bună parte din produsele noastre au mers spre Marea Britanie, principalul nostru consumator de medicamente antiinifecțioase injectabile, la fel ca Statele Unite. unde nevoia a fost acută”

Ce urmează

Ne așteptăm ca în perioada următoare să fie încă nevoie de o atenție deosebită legată de conviețuirea cu acest virus, să învățăm să trăim cu el, sa ne reluăm activitățile pașnice, să revenim în societate, să ne vedem de viață în mod firesc. Pentru că până la brevetarea unui vaccin și punerea sa pe piață va mai trece ceva timp.

“Vă garantez că atâta timp cât în România vor exista societăți, companii, producători precum este și Antibiotice, mai avem o șansă să credem într-o Strategie Națională de Sănătate” a conluzionat Ioan Nani, directorul general Antibiotice în încheierea intervenției sale din cadrul video-conferinței organizată de ziarul BURSA


Share

LĂSAȚI UN MESAJ