Share

 

„Trebuie să recunoaștem că acum știm mult mai multe despre virus. În acest moment, experții spun că alegerile (parlamentare – n.red.) sunt posibile, dacă respectăm toate normele. Până atunci mai e mult, observăm, și dacă totul merge bine putem avea alegeri parlamentare ca și locale, sper fără circul aferent de renumărare a voturilor și fără posibile furtișaguri. În ce privește sărbătorile de iarnă, nu cred că virusul va dispărea. Recomand tuturor românilor să se întâlnească cu puțină lume, să păstreze distanța, masca. Și Crăciunul se poate sărbători cu precauție”, a declarat Klaus Iohannis, în conferința de presă de miercuri de la Palatul Cotroceni.

Citeste si   Cel mai recent sondaj IMAS - PNL se menține pe primul loc cu 32,6%, PSD și USR, umăr la umăr

De asemenea, șeful statului, întrebat ce părere are despre amânarea alegerilor legislative, consideră că nu este oportună, spunînd că este vorba despre „încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament ca să mai prindă câteva luni de diurnă”. Curtea Constituțională a stabilit marți că data alegerilor parlamentare este stabilită de Parlament, și nu de Guvern, cum a fost până în prezent la toate cele opt scrutinuri legislative începând din 1990.

„Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare, e încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă. Ultimul termen rezonabil e 6 decembrie, din punct de vedere al mandatului.

Citeste si   Premierul Ludovic Orban, la TOPUL național al firmelor private din România

Niciun parlamentar serios nu-și imaginează că poate sta până la <>. Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioada inadmisibilă. Mandatul se termină pe 20 decembrie. Nu mai pot hotărî legi organice.

Vă dați seama ce catastrofă pentru România, în plină iarnă, în plină pandemie, Parlamentul să fie plin de oameni care nu pot decide nimic. Pentru a stăvili pandemia, pentru a veni cu legi bune, e nevoie de un parlament cu puteri depline, nu ca acum, cu o majoritate toxică și cu parlamentari care de-abia așteaptă să mai ia diurnă încă trei luni de zile peste mandat”, a declarat Iohannis.

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Despre decizia CCR privind stabilirea datei alegerilor parlamentare de către Parlament CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare.și ce se va întâmpla dacă Parlamentul amână scrutinul, președintele a răspuns că nu comentează deciziile CCR.

„Până nu vedem motivarea, e dificil de evaluat ce se întâmplă în continuare”, a răspuns șeful statului întrebărilor jurnaliștilor, miercuri, la conferința de presă de la Palatul Cotroceni.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ