Share

Președintele României, Klaus Iohannis, solicită din nou Guvernului să retragă proiectele de OUG privind grațierea unor pedepse și modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. “Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor”, a scris președintele, pe Facebook.

“Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată!

Citeste si   Ce spune Klaus Iohannis despre restricționarea circulației noaptea și carantinarea unor zone din București

O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea.

Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă”, a scris Klaus Iohannis, luni, pe Facebook.

Citeste si   Au fost emise ORDINELE de constatare a ÎNDEPLINIRII condițiilor LEGALE de constituire a CJ Iași și CL Iași

Zeci de mii de români au ieșit în stradă două duminici consecutiv pentru a protesta față de proiectele de OUG privind grațierea și modificarea legislației penale, scandând lozinci împotriva parlamentarilor, guvernanților, a unor lideri de partide politice, dar și împotriva Avocatului Poporului.

Klaus Iohannis spunea, cu zece zile în urmă, că proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt ”neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație”, iar ”cele mai autorizate voci din Justiție” s-au pronunțat împotriva lor. Și atunci președintele îndemna Guvernul să le retragă, mai multe pe realitatea.net

Citeste si   Dominic Fritz, validat definitiv ca primar al Timișoarei

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ