Share

Iohannis, despre epidemia de rujeolă. Președintele a declarat, joi, că cele 5.000 de cazuri de boală și 26 de decese arată că ne află în fața unei catastrofe, el precizând că vaccinarea trebuie să fie obligatorie, însoțită de o campanie de informare. Șeful statului îl contrazice, astfel, pe liderul PSD Liviu Dragnea, care afirma, recent, că prin legea vaccinării nu ar trebui să se impună obligativitatea efectuării acestor vaccinuri.

„Avem, după ultimele date pe care le-am primit, în jur de 5.000 de cazuri de rujeolă şi 26 de cazuri de deces. Este o catastrofă, este o epidemie şi este o catastrofă. Deci, de gestionat bine nici nu cred că se poate pune întrebarea. Însă, ca să fiu foarte corect, nu aş vrea să acuz doar pe acest ministru şi actuala echipă. Aici avem de-a face cu greşeli sistemice şi cred că este cazul să vedem cum putem să facem lucrurile mai bine. Cred că, între timp, toată lumea s-a lămurit că fără vaccinare nu se poate şi atunci este clar că revenim la o temă pe care am adus-o de multe ori în discuţie şi anume prevenirea”, a spus președintele, la Palatul Cotroceni.

Potrivit șefului statului, este nevoie de prevenirea unor astfel de epidemii printr-o vaccinare sistematică, obligatorie, eficientă şi bine organizată din partea Ministerului Sănătăţii.

Președintele a precizat că și Organizaţia Mondială a Sănătăţii are o campanie privind vaccinarea.

”Am avut, foarte recent, o discuţie cu înalţi reprezentanţi ai OMS pe această temă. Este cumva paradoxal, fiindcă România rezolvase această problemă. Generaţia mea nu a mai cunoscut astfel de epidemii, ele au reapărut datorită faptului că aceste campanii de vaccinare fie nu s-au mai făcut, fie nu s-au făcut ca lumea”, a adăugat Klaus Iohannis.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ