Share

Președintele Klaus Iohannis a susținut, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni după atacul lui Liviu Dragnea, că va începe demersurile pentru organizarea unui referendum în care românii să se exprime dacă sunt de acord sau nu cu proiectele de ordonanță de urgență privint grațierea și modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

“Astăzi ne-am adunat aici, la Palatul Cotroceni, pentru a comemora unul dintre evenimentele de suflet ale României, Mica Unire. Această unire s-a petrecut în două etape: 5 ianuarie 1859 la Iași și 24 ianuarie 1859 la București. Acum 158 de ani. Ce moment de glorie pentru România, care atunci începuse să se manifeste. A fost după un război care a redefinit ceea ce astăzi numim sferele de influență.

Rusia fusese trimisă mai înspre est și marile puteri au avut de rezolvat probleme regionale complicate. Ce moment frumos că atunci românii și-au impus voința! Ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleși să conducă țara se ocupă, în mod paradoxal, de cu totul alte lucruri! Atunci, în 1859, politicienii s-au preocupat de națiune, de unirea principatelor, ai noștri se ocupă cu grațierea, cu grațierea propriilor dosare”, a declarat șeful statului.

Citeste si   Miron Mitrea, la Realitatea PLUS: Îl felicit pe premierul Ludovic Orban că a spus că România poate fi tigrul Europei de Est

Klaus Iohannis a subliniat că prin aceste proiecte de OUG privind modificarea legislației penale și grațierea guvernanții urmăresc “să-și curețe dosarele lor, ale colegilor de partid”, și că va supune aceste ordonanțe votului popular. 

“Românii i-au votat de bună credință. Și când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva, s-au apucat să umble la legislația penală, pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susținut în campanie, probabil. Asta i-a adus pe oameni în stradă, una a fost promisă, alta a fost începută. De aici indignarea românilor. Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat. Nici nu vrea să răstoarne regimul.

Citeste si   FOTO EXCLUSIV Marcel Ciolacu, FĂRĂ REGULI pe timp de epidemie. Liderul PSD, surprins alături de 10 persoane la o masă, într-un restaurant

Iar Guvernul, ce contează acest guvern? Doar nu-și imaginează că a ieșit cineva în stradă pentru acest guvern. Guvernanții poate își amintesc, cu ocazia Micii Uniri,  că românii sunt un neam mândru, românii au dreptul la o clasă politică pe măsură. Această temă, în mod nefericit, a devenit o temă națională. Este evident că există un larg interes pentru această temă, a schimbării codurilor penale și a grațierii, și, dacă așa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, prin care românii să se pronunțe dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a susținut președintele țării.

Citeste si   Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și încă 9 persoane, amendate pentru încălcarea regulilor anti-Covid. Anunțul Poliției

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ