Share

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că va retrimite în Parlament legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale și tarife. Șeful statulie a precizat că nu este bine să se renunțe “fără o discuție calmă și asezată” la taxa radio și TV.

“Voi retrimite legea în Parlament”, a spus vineri Klaus Iohannis, la câteva ore după ce Curtea Constituțională a decis ca actul legislativ este constituțional.

Președintele a precizat că ramâne ca viitorul Parlament să decida cum se va proceda în acest caz.

“E posibil să fie o dezbatere nu doar în societatea civilă, ci în Parlament, unde trebuia să aibă loc din capul locului”, a adăugat șeful statului.

Citeste si   Klaus Iohannis, despre lipsa specialiștilor la Terapie Intensivă: ”Există o promoţie de medici tineri pregătiţi să intre în prima linie”

Legea PSD privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale este constituțională. Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituționalitatea acestei legi a fost respinsă vineri de CCR.

Șeful statului a acuzat  încălcarea atât a normelor constituţionale, a Legii responsabilităţii fiscal-bugetare, cât şi a Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016.

Iohannis spunea în momentul sesizării că se aplică şi în acest caz prevederile prin care sunt interziste modificări majore în fiscalitate cu 6 luni înainte de alegeri, pentru că măsurile adoptate vor produce consecinţe imediate, fiind afectată execuţia în curs a bugetului de stat, şi nu doar a bugetului viitor.

Citeste si   100% TU DECIZI! Adrian Solomon, deputatul "cu de toate" se declară comunist. Recidivist la scandaluri publice

Klaus Iohannis a mai spus în sesizarea de neconstituţionalitate că Parlamentul trebuia să identifice în mod concret şi sursa de finanţare necesară pentru aplicarea legii şi să găsească soluţii concrete, având în vedere faptul că eliminarea simultană a acestor taxe implică o reducere importantă a veniturilor bugetare, în condiţiile în care serviciile  publice pentru care acestea se achitau trebuie prestate în continuare.

Dragnea: Sper să nu fie o supărare în urma votului de duminică

Liviu Dragnea a asigurat că legea va fi aplicată, în ciuda întârzierii.Se mai întârzie puțin aplicarea acestei legi așteptată de români. Îmi este greu să înțeleg totuși care este motivul real pentru care a fost retrimisă la parlament. La CCR a fost trimisă pe alt motiv, iar la Parlament pe alt motiv. Sper să nu fie o supărare neasimilată în urma votului de duminică. Pot spune cu toată certitudinea că această lege va intra în vigoare”, a spus Dragnea.

Citeste si   Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE! Această obligație le revine tuturor membrilor. MOTIVUL

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ