Iohannis: România va continua negocierile cu Canada pentru liberalizarea vizelor

0
Share

Comisia Europeană nu a renunțat la semnarea tratatului de liber-schimb cu Canada (CETA), în pofida eșecului ultimelor negocieri purtate vineri de această țară cu regiunea francofonă belgiană Valonia, care a blocat semnarea acordului, au declarat surse comunitare agențiilor EFE și Reuters.

‘Negocierile începute în această dimineață cu guvernul regional din Valonia au intrat în impas (…) Comisia Europeană nu consideră că acesta este sfârșitul procesului ce deschide calea semnării tratatului încheiat între UE și Canada’ a declarat una dintre aceste surse.

Citeste si   Orban, despre calea ferată spre aeroport: Ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al Transporturilor FOTO-VIDEO

După ce România și Bulgaria și-au ridicat obiecțiile cu privire la tratatul CETA, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar și-au dat consimțământul pentru încheierea acestui tratat, cu excepția celui belgian, care are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale.

Citeste si   VIDEO Cum furi partidul înființat de un prieten, rețeta Victor Ponta

Nemulțumită de mai multe prevederi ale tratatului, în special cele referitoare la arbitrajul disputelor comerciale între companii și guverne, Valonia nu și-a dat acest acord, astfel că tratatul nu poate fi deocamdată semnat.

Sursa: Agerpres


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ