Share

Ionel Dancă: „Este cea mai mare creștere a pensiilor, pe care au avut-o pensionarii în România, în 30 de ani. Mă refer ca sumă. Este mult mai mult decât a făcut orice alt guvern. Efortul nostru este unul absolut eroic, pe fondul pandemiei. Am reușit, printr-o distribuție echilibrată a resurselor, să realizăm această creștere a punctului de pensie de la 1.265 de lei la 1.442 de lei. Efortul bugetar este unul considerabil pentru anul în curs, dar și pentru anii care vin. 14% înseamnă un efort bugetar de 3,6 miliarde până la sfârșitul anului. Dacă măream pensiile cu 40%, am fi dat foc bugetului național. Nicio țară în perioadă de criză nu ar fi făcut această majorare.”

Citeste si   Rezultate parțiale alegeri locale 2020. LISTA primarilor câștigători în marile orașe din România

Șeful Cancelariei Guvernului a vorbit și despre majorarea alocațiilor, darși despre scăderea economică pentru anul în curs.

Ionel Dancă: „În același timp am crescut și alocațiile pentru copii, cu 20%. Am asigurat șomajul tehnic și am asigurat resurse financiare pentru relansarea economică. Resursele sunt atent drămuite și foarte serios distribuite. Scenariile pe care le-am avut în calcul au avut în vedere realitățile economice. Vom avea o scădere economică de aproximativ de 3,8% pe anul în curs. A scăzut colectarea la bugetul național, cee ace a cântărit foarte mult. Această majorare a pensiilor este de 5 ori mai mare comparativ cu rata inflației. Am promis că creștem pensiile cu cât ne permite economia.”

Citeste si   Tatăl lui Alexandru Iancu, mort în clubul Colectiv, mesaj după alegerea lui Cristian Popescu „Piedone” la Sectorul 5

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ