Share

Preşedintele Comisiei speciale privind Justiţia, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, miercuri, că sunt două variante de lucru cu privire la abuzul în serviciu – stabilirea unui prag şi redefinirea abuzului, respectiv stabilirea unui folos, afirmând că săptămâna viitoare va fi luată o decizie.

„Sunt două variante posibile. Este o variantă care vizează stabilirea unui prag, dar este şi o variantă care vizează stabilirea unui folos. Adică, dacă nu există un folos, nu există un abuz. Sunt cel puţin 16 variante cu diverse modalităţi ale pragului, dar repet, putem lua în calcul (…) şi o reformulare a definiţiei abuzului în serviciu. Este vorba despre decizia Curţii care precizează un folos. În acea redefinire putem discuta despre ce înseamnă un folos însuşit de cel care ar comite un abuz în serviciu”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Florin Iordache a afirmat că parlamentarilor le-a fost transmis şi un studiu comparativ din partea Uniunii Judecătorilor cu privire la abuzul în serviciu, informeaza mediafax.ro

„Este un studiu comparat cu ţările Uniunii Europene. Uniunea Judecătorilor precizează cele două lucruri pe care vi le-am spus: fie discutăm despre o redefinire a abuzului în serviciu, dacă discutăm despre un folos însuşit de cel care săvârşeşte un abuz, un folos material, fie că discutăm despre stabilirea unui prag material şi despre încălcarea unei legi sau ordonanţe”, a precizat Iordache.

Comisia va lua săptămâna viitoare o decizie cu privire la abuzul în serviciu, dar şi cu privire la Coduri, a precizat Iordache.

„Probabil că săptămâna viitoare (finalizăm raportul-n.r.). În momentul în care vor fi şi colegii din subcomisia civilă, vom discuta în plen. Practic, s-au finalizat lucrările la Codul de procedură penală şi la Codul Civil, dezbaterile au fost finalizate şi săptămâna viitoare putem avea un vot”, a spus Iordache.


Share
Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ