Share

În urma tragediei de la Piatra Neamț, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan a transmis un mesaj de compasiune față de victimele incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț, în care a menționat că este nevoie de solidaritate și întrajutorare în astfel de momente dificile.

„Cu nespusă durere am primit vestea că incendiul din seara zilei de 14 noiembrie 2020 de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a curmat viaţa pământeană a zece persoane și a rănit grav alte șapte persoane. În aceste clipe de mare încercare suntem, cu toată ființa noastră, alături de cei ce au suferit sau încă suferă”, transmite Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan.

ÎPS Teofan a spus că i-a îndemnat pe preoții și credincioșii Arhiepiscopiei Iașilor să se roage pentru sufletele celor decedați și pentru vindecarea celor care sunt încă în viață.

„Am transmis către toți preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Iașilor îndemnul de a se ruga pentru odihna sufletelor celor ce au trecut la cele veșnice și pentru vindecarea celor ce încă sunt în viață după acest tragic eveniment.

De asemenea, ne rugăm și pentru ca Dumnezeu să mângâie și să întărească pe toți cei din familiile acestora, binecuvântând pe toți medicii și pe tot personalul medical care se luptă pentru vindecarea celor atinși de incendiu și care sunt în viață”, spune Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

După incendiul de la secția de ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți și 7 persoane au fost rănite, printre care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,55 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Share

LĂSAȚI UN MESAJ