Share

Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei a preluat interimatul şi funcţia de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

Acesta şi-a exprimat durerea faţă de decesul Înaltpreasfinţitului (ÎPS) Pimen, răpus de o complicație pulmonară, în urma infectării acestuia cu noul coronavirus.

Într-un mesaj rostit de părintele Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, se arată că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost un restaurator de biserici şi mănăstiri, recondiţionând totodată şi patrimoniul arhiepiscopiei.

”În ultimii 30 de ani a ostenit cu râvnă în slujirea de arhiepiscop impunându-se nu atât prin autoritatea funcției și prin mecanisme de ordin instituțional ci prin trăirea sa duhovnicească, prin felul său direct de a fi, și de a se exprima.

Era impresionantă dragostea sa față de țară, față de istorie, față de Putna Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Durerea pe care o purta mereu în inimă avea forma acelei hărți în care România cuprinde și dincolo de Prut” a declarat părintele Constantin STURZU, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Înaltpreasfințitul Pimen s-a stins din viață în seara de marți spre miercuri, ca urmare a infectării acestuia cu COVID -19. ÎPS Pimen fusese diagnosticat pozitiv cu acest virus, pe data de 20 aprilie a.c..

Citeste si   MUNCITORI mai MULȚI - rata de INFECTARE cu COVID-19 mai MARE: ”Sunt de acord ca OAMENILOR ce lucrează în FABRICI să li se asigure TRANSPORTUL”

Purtătorul de cuvânt la Bisericii Ortodoxe Române a venit azi cu clarificări în ceea ce privește conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

”În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul, a declarat Vasile Bănescu.

Citeste si   Vești bune pentru ELEVII din Coada Stâncii! REABILITAREA și MODERNIZAREA școlii va fi FINALIZATĂ la sfârșitul acestui AN

Fostul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava, a mai anunţat Vasile Bănescu.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ