Share

Joi, 14 Mai 2020 s-a semnat contractul de finanțare între ADR Nord-Est și Consiliul Județean Iași pentru proiectul

“CREȘTEREA CALITĂȚII SERVICIILOR MEDICALE DE SPECIALITATE PRIN EXTINDERE, MODERNIZARE ȘI DOTARE AMBULATORIU INTEGRAT ÎN INCINTA  I.R.O. IAȘI”

  • Valoarea proiectului = 205.534 lei +TVA (9.755.855,55 lei incl TVA), din care C+M 2.232.363 lei+TVA (2.656.512 lei incl TVA), contribuție proprie de 2 % din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 195.117,12 LEI,
  • Suprafață construită = 540 mp
  • Cabinete medicale = 8
  • Spațiu pentru tratament medical în ambulatoriu = pentru 26 pacienți concomitent
  • Durată de execuție = 9 luni din momentul începerii lucrărilor.
  • Achiziționarea a 27 tipuri diferite de echipamente medicale și 24 alte dotări administrative.

Institutul Regional de Oncologie Iași, unitate sanitară în subordinea directă a Ministerului Sănătății, a depus în Noiembrie 2018 un proiect pe POR 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și isolate, Operațiunea A – Ambulatorii – pentru extindere și dotare ambulatoriu integrat, pentru a mări spațiile destinate tratamentului din ambulatoriu al pacientului oncologic.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Conform Ghidului de finanțare, IRO Iași nu putea accesa fonduri pe POR 2014-2020 decât în parteneriat cu o Unitate Administrativ-Teritorială

Având în vedere expertiza C.J. Iași în atragerea și implementarea/managementul proiectelor,  pentru a crește calitatea serviciilor medicale oncologice acordate în regim ambulatoriu prin  accesul Institutului Regional de Oncologie Iași la fondurile nerambursabile din Programele Operaționale Regionale a unităților sanitare de importanță regională și națională, am solicitat și am obținut sprijinul Consiliului Județean Iași în vederea încheierii unui PARTENERIAT pentru a depune proiectul.

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

“CREȘTEREA CALITĂȚII SERVICIILOR MEDICALE DE SPECIALITATE PRIN EXTINDERE, MODERNIZARE ȘI DOTARE AMBULATORIU INTEGRAT ÎN INCINTA  I.R.O. IAȘI”

Scopul acestui proiect îl reprezintă exploatarea în beneficiul pacienților și al cadrelor medicale a celor doua curți interioare, în prezent nefolosite decât pentru iluminarea holurilor spitalului.

Datorită amplasării deficitare (ele sunt umbrite de corpul înalt al spitalului aflat catre sud) dar și datorită faptului ca accesul se face exclusiv din demisol dintr-o serie de spații secundare sau cu puțină atractivitate pentru pacienți și personal, cele două curți interioare  sunt complet nefolosite.

Acestea vor fi acoperite si climatizate.

În prezent, serviciile de chimioterapie realizate în regim ambulatoriu sunt acordate zilnic într-un spațiu dotat cu 30 locuri – paturi și fotolii de tratament

Pentru a crește gradul de satisfacție al pacienților (număr mai mare de locuri de tratament, scurtarea timpilor de așteptare) se impune asigurarea unui spațiu mai generos pentru acordarea acetui tip de serviciu medical.

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

În ultimul an a crescut adresabilitatea  iar aglomerația  produce nemultumiri pacienților, conturate cu un  disconfort psihic și fizic.

Datorită creșterii numărului de pacienți din ultimii ani (de la 39.360 pacienți consultați ambulatoriu în anul 2014 la 63.188 pacienți consultați în anul 2019 ), spațiul disponibil a devenit insuficient pentru cerințele actuale ale institutului, de aceea se impunea găsirea unor soluții de extindere, modernizare și dotare.

 Astfel, din punct de vedere funcțional, cele două curți vor avea funcțiuni distincte

  • Curtea dinspre est, fiind în vecinătatea spațiilor de tratament, va fi folosită pentru suplimentarea numărului locurilor de tratament ambulatoriu în condiții de confort pentru pacienți și personalul medical.
  • Curtea de vest, ca destinație la demisol va fi cabinet și spațiu destinat evidențelor medicale – registratură, statistică medicală iar la parter cabinet/laborator endoscopie” a declarat Manager, Ec. Mirela GROSU.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ