Isărescu despre creșterile salariale anunțate

0
Share

Încercând să evite un răspuns clar la întrebarea care ar fi impactul asupra stabilităţii macroeconomice, pe care creșterile salariale adoptate recent, în bugetul 2017, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a spus doar că preferă să se limiteze la un scurt comentariu.

BNR are ca obiectiv primordial păstrarea macrostabilitatii.

”Maniera în care vor fi încorporate legile recent adoptate, ca şi cele precedente nu este cunoscută. În consecinţă ne limităm la acest comentariu. În general, BNR are ca obiectiv primordial şi consideră că este important pentru toată economia naţională să păstrăm macrostabilitatea. Construcţia bugetară, ca şi execuţia bugetară, au un rol important în cadrul stabilităţii macrostabilităţii. În consecinţă, construcţia bugetară pentru 2017 prezintă un rol important”, a spus Isărescu, citat de Agerpres.

Citeste si   Coronavirus, Slovacia: A început testarea în masă. Vizați sunt toți locuitorii cu vârsta de peste 10 ani

Isărescu a mai vorbit și despre măsurile viitoare de politică monetară. ‘Pregătim întregul arsenal de politică monetară să fie folosit la timpul potrivit cu dozajul potrivit’, a dezvăluit guvernatorul BNR.

Sursa: bugetul.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ