Share

Umbra lui Constantin SIMIRAD la Palatul Rozonovanu

La începutul anilor 2000, firma ieșeană Conest SA efectua lucrări la casa primarului Iașului de la acel moment, celebrul și încă actualul, Constantin SIMIRAD.

Șef de șantier pentru lucrările de construcție efectuate la vila Primarului Simirad de la acea dată era nimeni altul decât … ați ghicit, Mihai CHIRICA.

Evoluția CONEST este indivizibil legată de mediul politico-administrativ local.

CONEST este de fapt fostul Trust de Construcții Industriale al Iașului. Compania a fost privatizată în 1991 în spiritul acelor vremuri și firește întreaga infrastructură de construcții a Iașului a intrat pe mâinile unor privați.

Încă din acei ani, societatea a știut să întrețină raporturile cu administrația publică locală, aceasta fiind și explicația pentru care societatea CONEST a ajuns să lucreze la casa Primarului de atunci, Constantin SIMIRAD.

Nu este un lucru surprinzător pentru că, la ani distanță, aceeași societate CONEST i-a închiriat lui Mihai Chirica, devenit între timp și el primar al Iașului, o casă pe Platoul Însorit.

Ramificațiile din spatele CONEST GRAND RESIDENCE! Contractele cu statul au făcut totul posibil

Ce-ar fi CONEST fără contractele primite de la instituțiile publice din IAȘI? Peste 800 milioane SUPTE de la STAT doar în ultimii 10 ANI

 

Prin urmare nu este decât o tradiție ca, Primarul Iașului să stea într-o casă construită de CONEST SA 

Singura diferență între Simirad și Chirica este că primul a locuit în calitate de proprietar iar al doilea în calitate de chiriaș!

Tânăr și dornic să parvină pe scara socială, Chirica s-a erijat rapid într-o punte de legătură între conducerea CONEST și cea a Primăriei Iași.

Simirad este cel care l-a adus, ca inginer, pe Chirica în Primăria Iași și tot Simirad a fost cel care s-a asigurat că protejatul său va rămâne în Primărie indiferent de schimbările politice care s-au produs!

Citeste si   Orban: Nu dorim impunerea de restricții. Toată lumea trebuie sa respecte legea și regulile de protecție sanitară

Pentru a-l înțelege pe Chirica, trebuie să-l studiem pe Simirad

Acțiunile lui Chirica sunt dictate de Simirad! Acesta este și motivul pentru care Simirad încă se mai află în primăria Iași pe post de CONSILIER POLITIC al Primarului MIHAI CHIRICA!

Ajuns primar, Simirad a avut divergențe puternice cu PDSR-ul (actual PSD). Simirad este un om de dreapta, suflu politic pe care i l-a imprimat și lui Mihai CHIRICA. Tot de dreapta a fost și un alt fost-primar al Iașului, Gheorghe NICHITA. După ce a candidat din partea PD-ului și a luat 2%, Gheorghe Nichita a trecut la PSD. Din postura de social-democrat, în 2003 PSD-ul la forțat pe Simirad să se dea la o parte și să îi facă loc lui Nichita.

În 2003, fostul viceprimar DIMITRIU a mers însoțit acasă la Simirad, în Tătărași, și s-au purtat negocieri.

PSD-iștii “l-au convins” pe Simirad să se dea la o parte și să-i facă loc lui consilierului local, Gheorghe Nichita, care a devenit Primar Interimar.

Simirad a pus mai multe condiții PSD-ului și, acum vom preciza doar două dintre aceste condiții:

  1. un post călduț și a primit numirea ca ambasador al României la Havana,
  2. păstrarea în continuare a lui Mihai Chirica în funcția de director.

Ambele condiții i-au fost îndeplinite, altfel Simirad ar fi dat în vileag înțelegerea făcută cu omul de “mare ținută”, Senator la acea vreme, apropiat al lui Ion ILIESCU și președinte al PSD Iași, Ion SOLCANU.

 

În încercarea de a se agăța de putere, Simirad și-a înființat Partidul Moldovenilor, iar Chirica – Partidul PRO IAȘI

La sfârșitul anilor ’90, angajații Primăriei Iași puteau fi găsiți în portul Constanța stringând semnături de la moldovenii care lucraru acolo pentru partidul primarului SIMIRAD. Dacă domnii Simirad și Chirica au nevoie de doveni și nume, ele pot fi și indicate.

Citeste si   Renate Weber, cadou de 100.000 de euro pentru fiica sa. CE avere are Avocatul Poporului

Totul pe banii ieșenilor într-un efort comun cu firmele “de casă” ale primarului. V-am menționat anterior care “casă”.

După ce l-a consiliat să “câștige” capital politic și imagine de pe urma scandalului cu PSD, acum Simirad îl învață pe protejatul său Chirica să își facă partid cu oamenii din Primăria Iași, tot într-un așa-zis “efort comun”.

 Lucruri fără sens, pentru că ceea ce contează cu adevărat sunt realizările, care în cazul lui CHIRICA lipsesc cu desăvârșire. Așa cum au lipsit și în cazul lui Simirad care a ținut Iașul în subdezvoltare pe toată perioada anilor ’90.

Lucrurile s-au mișcat pe perioada 2012 – 2016, când Iașul a devenit pol regional de dezvoltare și pentru că mediul de afaceri a completat tabloul, dar să ne înțelegem, toate investițiile în infrastructura municipiului Iași, sunt momentan literalmente BLOCATE!

Chirica nu este în stare nici să peticească străzile din Iași! Probabil nici nu-l mai interesează subiectul!

În schimb, împreună cu angajații din Primăria Iași s-a gândit să își facă partid pe sub mână. Atât de mic este în gandire acest personaj care conduce în continuare destinele Iașului!

“Operațiunea” al cărui obiectiv este înființarea Partidului Pro Iași, este coordonată de către rezervistul MApN Vasile TIRON, care lucrează de pe vremea fostului primar Gh. Nichita în Primăria Iași. Omul a ajuns să își folosească propria fiică pentru a-i servi interesele șefului Chirica.

Fiica rezervistului, actual lucrător la Primăria Iași se numește Oana Ancuța Macovei, ea însăși angajată la SALUBRIS – o societate subordonată a Primăriei Iași.

Citeste si   Orban îi îndeamnă pe români să nu iasă la mitingul de mâine, din Piața Victoriei: "Se pun în pericol!"

Alături de Costică Adrian Mititelu și Marius Cardasi, această Macovei are termen pe 23 iulie termen la Tribunalul București pentru acordarea personalității juridice partidului politic „Pro Iași”.

Primarul Iașului Mihai Chirica nu este preocupat în momentul de față decât de subiectele care l-au făcut deja subiectul unor ANCHETE de CORUPȚIE!

Jurnaliștii ieșeni au fundamentat o serie de anchete din care reiese extrem de clar faptul că edilul Iașului este preocupat în principal de acumularea primitivă de capital. Din aceste anchete reiese că primarul Iașului eliberează autorizații de construcții în zonele centrale ale Iașului doar anumitor constructori. Acești constructori participă la evenimentele personale ale lui Mihai Chirica unde, potrivit tradiției creștine, contribuie la bunăstarea familiei edilului.

Chirica albește banii, sau, cum s-ar spune păstrează tradiția creștină construind o casă, sădind un pom etc. Bine în cazul său este vorba despre 4 case construite în 4 ani, la o valoare totală de 500.000 euro.

Cum justifică salariatul Chirica aceste venituri?

Păi a avut nunți, cumătrii este un bun creștin, sigur Direcția Națională Anticorupție înțelege și respectă tradițiile românești!

Înțelege fostul diriginte de șantier ajuns Primar al Iașului în ce situație se află?

Desigur că da!

Este conștient că tot în buna tradiție creștină, o dată vede nașul … fetei! Tot așa, nu mai vede nici el un mandat din partea electoratului ieșean. Starea proastă a orașului sub aspect administrativ indică această realitate. În afară de câteva milioane alocate pentru parcuri, iarbă și flori care înfrumusețează fața orașului, nu se face nimic.

Dar, speranța moare ultima! Dacă se întâmplă o minune și mai are totuși o șansă! Omul este dator să încerce … de aceea Pro Iași!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ