Share

În vederea fundamentării cifrei de școlarizare în învățământul profesional dual, pentru anul școlar 2021-2022, Inspectoratul Școlar Județean Iași informează operatorii economici din județul Iași că, până la data de 13 noiembrie 2020, pot solicita școlarizarea elevilor în învățământul profesional dual, pentru domeniul de activitate specific fiecărui operator economic.

Învățământul dual pentru nivelul 3 de calificare profesională, reglementat prin metodologie specifică, reprezintă o formă de organizare a învăţământului profesional la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică. Acesta asigură oportunităţi sporite de educaţie şi formare profesională pe baza unui contract de parteneriat şi a unor contracte individuale de pregătire practică.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional și tehnic, potrivit reglementărilor legale din domeniul educației naționale, sunt considerate cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.
Solicitările de școlarizare pot fi transmise pe adresa de e-mail registratura.cndipt@gmail.com.

Informațiile privind calendarul etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și profesional, precum și modelul de solicitare de școlarizare sunt incluse în Ordinul nr. 5578/2020 privind aprobarea Calendarului etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul profesional pentru anul școlar 2021-2022, care este postat pe site-ul www.isjiasi.ro.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Prin această formă de organizare a învățământului profesional, în sistem dual, operatorii economici pot să se implice activ în formarea profesională a elevilor, iar la absolvirea acestora, pot selecta spre angajare pe cei mai buni dintre aceştia, beneficiind astfel, de forța de muncă bazată pe calificare profesională.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ