Share

Firma prin care consilierul județean UNPR, Iulian Tărăboanță a administrat patiseriile din oraș, Prima Food SRL a dat recent faliment, Tăraboanță nu mai este în stare să facă nici o afacere fără scandal.  O asociată l-a dat în judecată recent pentru că i-a suflat ilegal un spațiu în municipiul Iași de pe strada Argeș.

Consilierul județean UNPR, Iulian Tărăboanță nu mai este în stare să facă o afacere fără să intre în faliment cu datorii uriașe către bugetul statului sau fără să iasă scandal cu reclamații de la foștii angajați sau asociați.

Iulian Tărăboanță a fost reclamat și de una din asociatele sale care a arătat că a fost țepuită

Astfel, după ce s-a ales cu dosar penal în urma plângerii formulate de un fost angajat pe numele Adrian Judele care a arătat că a muncit la negru la patiseriile Demetrela Trading SRL (dosarul penal nr.36334/2245/2016),  recent Iulian Tărăboanță a fost reclamat și de una din asociatele sale care a arătat că a fost țepuită.

Este vorba despre Iuliana Ionescu o ieșeancă în vârstă de 50 de ani care s-a plâns la instanță că a fost păgubită de familia Tărăboanță. Mai exact, Iuliana Ionescu deține împreună cu familia Tărăboanță un spațiu comercial în suprafață de 120 mp în municipiul Iași, pe strada Argeș nr.32 (fostă Olt).

Iuliana Ionescu este coproprietar pe acest spațiu alături de Irina Tărăboanță, soția lui Iulian Tărăboanță. Deși nu sunt singurii proprietari ai acestui spațiu comercial, soții Tărăboanță i-au suflat femeii acest spațiu comercial și câștigă de pe urma lui aproape 3.000 euro pe lună.

Citeste si   Tradiționalul târg de Crăciun din Nurnberg, ANULAT din cauza epidemiei de coronavirus

 Astfel, în data de 20.06.2018 fără să aibă acordul Iulianei Ionescu, Irina Tărăboanță a închiriat acest spațiu către SC Sweet Culinaria SRL, firmă administrată de consilierul județean Iulian Tărăboanță, pe un preț derizoriu de numai 650 lei pe lună.

I-au luat spațiul comercial

Mai departe însă firma lui Tărăboanță a împărțit spațiul comercial în 8 standuri pe care le-a subînchiriat și pe care încasează 2.800 euro pe lună.

Iuliana Ionescu s-a plâns judecătorilor că nici măcar nu poate intra pe proprietatea sa. Femeia a mai arătat în fața judecătorilor că nu se aștepta să ia o asemenea țeapă de la familia Tărăboanță.

Eram apropiați astfel încât nu mă așteptam să fiu lipsită de proprietatea mea“, a precizat Iuliana Ionescu, care a adăugat că acum nici măcar nu se poate folosi de spațiul comercial pe care îl deține.

Procesul deschis de Iuliana Ionescu are un nou termen în luna ianuarie 2020.

Din faliment în faliment

După cum am precizat și mai sus, Tărăboanță nu pare a  fi în stare să facă afaceri fără scandal sau țepe la bugetul statului. După falimentul patiseriilor Demetrala a urmat anul acesta falimentul fast-food-urilor Prima Food.

Astfel, Prima Food SRL a intrat in insolvență în iunie 2018 iar pe 17 aprilie a.c. s-a declarat falimentul. Firma are datorii totale în valoare de circa 500.000 euro (2.324.664,96 lei) după cum urmează: restanțe la plata taxelor și impozitelor către bugetul statului  167.843,00 lei, datorii către furnizori în sumă de 2.027.427,40 lei, datorii către clienți creditori în sumă de 24.655,56 lei, datorii către salariaţi în sumă de 4.294,00,00 lei, datorii către asociaţi în sumă de 83.991,66 lei.

Citeste si   Dan Bittman la “Legile Puterii”: Este degradant ca unui artist să i se ia dreptul la muncă timp de 9 luni! Virusul nu trăiește numai în teatre sau săli de spectacole

Îi va fi executată averea?

Există șanse mici însă ca respectivele datorii să fie achitate. Asta deoarece lichidatorul judiciar nu are ce să vândă pentru a plăti aceste datorii.

În patrimoniul firmei nu s-au găsit decât bunuri  în valoare totală de 140.919,92 lei, reprezentând ”echipamente tehnologice, aparate și instalații de măsură și control, mijloace de transport și materii prime, valoarea materiilor prime fiind însă nesemnificativă”, după cum a arătat lichidatorul în ultimul raport.

Din acest motiv lichidatorul judiciar al Prima Food a luat în calcul ca datoriile firmei Prima Food sa fie plătite prin executarea averii familiei lui Iulian Tărăboanță. Acest lucru poate fi făcut prin procedura angajării răspunderii admnistratorilor, procedură care permite executarea averii managerilor care au produs prejudicii societăților pe care le-au produs astfel încât să poate fi plătite creanțele.

Cererea lichidatorului trebuie să fie aprobată însă de judecătorul sindic care se ocupă de respectiva firmă falimentară.

Astfel, față de constatările din prezentul raport și a celor viitoare, dupã stabilirea realității întinderii creanțelor și a modului de achitare a acestora ca urmare a convocãrii debitorilor la conciliere şi a predãrii sumei evidenţiate în casierie, ne rezervãm dreptul de a analiza oportunitatea promovării unei cereri în temeiul art. 169 din Legea nr.85/2014, prin care să solicităm instanței de judecată să dispună obligarea conducerii statutare a debitorului la plata pasivului neacoperit în procedură”, a mai arătat în ultimul raport lichidatorul judiciar al Prima Food.

Citeste si   5.343 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

O altă firmă care a fost administrată de Tărăboanță și care a intrat recent în insolvență este Ițic Grup SRL.

Nu ar fi prima dată când un lichidator judiciar se îndreaptă împotriva lui Tărăboanță cu o asemenea cerere. O altă firmă care a fost administrată de Tărăboanță și care a intrat recent în insolvență este Ițic Grup SRL. Valoarea totală a datoriilor firmei Ițic Grup SRL este de 911.875 lei.

Lichidatorul a formulat deja o cerere de angajare a răspunderii împotriva lui Tărăboanță. Solicitarea este în curs de judecată.

Nu știu despre ce vorbiți, este o chestiune strict familiară. Pe subiectul acesta nu am ce să vă răspund. Este doar o bârfă în familie, doamna Iulia Ionescu, este ruda mea, o să ne certăm, o să ne împăcăm și o să ne spălăm rufele în familie. Ea este fina mea, i-am botezat un copil și nu cred că trebuie să facem publice aceste lucruri”, a declarat Iulian TĂRĂBOANȚĂ.


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Doamnelor si domnilor de la ziarul Buna Dimineata Iasi,
    Din dorinta de a scrie ceva senzațional ati căzut în capcana întinsă de aceasta doamna Ionescu Iulia care spune numai neadevaruri.Referitor la acel spațiu situat în Iași,str.Arges(Olt) aflați ca fam.Taraboanta împreună cu fam.Ionescu dețin un teren în suprafață de 216 mp pe care se află un spațiu în suprafață tot de 216 mp. Exact jumătate,adică 108 mp este folosit de fam Taraboanta (SC SWEET CULINARIA SRL),iar cealaltă jumătate,adică tot 108 mp este folosit de fam. Ionescu ( SC PRAJITURIA SRL). Va rog sa mergeti sa cititi dosarul de la Judecatoria Iași si apoi sa mergeți pe teren pe str. ARGES(OLT) nr. 32 unde veti realiza cine minte si cine are dreptate. Toate actele prin care s-a stabilit modul de folosință a acestui teren si spațiu de către cele două familii sunt redactate,semnate si au data certă data de către Ionescu Iulia care este avocat,la cabinetul ei.Va rog sa va documentați serios si apoi sa scrieti asemenea articole,în caz contrar veti mai cade în asemenea capcane si va veti face de rîs în fața cititorilor care nu va vor mai crede . Referitor la societățile pe care le-am administrat si au intrat în insolventa aflați că nu am încălcat absolut nicio lege si este normal ca atunci cind o activitate economică nu mai este profitabilă sa intri in insolventa si apoi în faliment. Nu am adus niciun prejudiciu societăților pe care le-am administrat si nu am încălcat nicio lege. Mai este de adaugat ca la societățile pe care le-am administrat am fost asociat împreună cu fam.Ionescu în părți egale ! În acest moment eu m-am retras definitiv din sfera afacerilor si nu cred ca voi mai deschide o altă. As dori sa publicati aceste rînduri. Va multumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ