O nouă investiție a companiei IULIUS

Compania IULIUS pregăteşte la Iaşi o nouă investiţie de anvergură, în valoare de peste 335 milioane de euro, în zona Palas – Sf. Andrei. Proiectul de regenerare urbană va consolida motorul de creştere economică generat de ansamblul Palas şi va include noi funcţiuni office – care vor crea 10.000 de locuri de muncă – , soluţii de fluidizare a traficului, noi accese auto şi pietonale, 1.500 de noi locuri de parcare, opţiuni de petrecere a timpului liber, zone verzi, destinaţii de promenadă şi relaxare.

Subliniem faptul că, în urma consultărilor şi dezbaterilor cu specialiştii în domeniu şi cu membrii Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, soluţia de proiect propusă de compania IULIUS presupune ca imobilul de birouri prevăzut în spatele Palatului Culturii, pe fosta staţie de carburanţi de pe strada Sf. Lazăr, să aibă o înălţime care nu o va depăşi pe cea a clădirii simbol a Iaşului. Astfel, clădirea de birouri nu va fi vizibilă din faţa Palatului Culturii.

Noul proiect va consolida polul de afaceri al Iaşului, va atrage noi investitori şi va contribui la reţinerea talentelor, oferind oportunități de carieră pentru absolvenții universităților din oraş. Totodată, investiţiile majore în infrastructură vor facilita fluidizarea traficului şi vor crește accesibilitatea zonei, prin realizarea de noi artere, auto şi pietonale, şi prin modernizarea celor existente, dar şi prin amenajarea a 1.500 de noi spaţii de parcare în centrul oraşului.

Tot pentru comunitate, vor fi amenajate parcuri şi zone de recreere, iar Esplanada Teatrului Luceafărul va fi reamenajată peisagistic, fiind integrată ca spaţiu pietonal şi de promenadă, în deplină armonie cu Palatul Culturii şi grădina Palas.

Odată cu noul proiect, compania IULIUS va amenaja şi conserva ruinele Curţii Domneşti situate între Palas Mall şi aripa de est a Palatului Culturii, descoperite în anii `60.

LĂSAȚI UN MESAJ