Share

iXperiment este primul accelerator de start-up-uri creat pentru elevii de liceu din România, fiind o inițiativă care conectează sistemul educațional cu cel privat

Acesta este un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societății și creează contextul ideal pentru inovație. Pentru a da viață acestor idei, iXperiment-erii obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți de la nivel național/internațional.

Echipa iXperiment este bucuroasă să anunțe că în perioada februarie – mai 2020 va avea loc prima ediție a acceleratorului de start-up-uri iXperiment Iași. 30 de liceeni din județul Iași (și din împrejurimi) vor fi acceptati în cadrul programului, iar aceștia vor trece prin 4 etape ale lansării propriilor afaceri:
● Ideate (28-29 februarie) – Introducere în lumea antreprenoriatului (Design Thinking, Lean Startups), identificarea și înțelegerea unei probleme pe piață, teambuilding
● Innovate (20-21 martie) – Segmentarea pieței, empatizare cu userii potențiali, inovație și crearea unor prototipuri
● Initiate (24-25 aprilie) – Testarea prototipurilor pe piață, instrumente financiare pentru start-up-uri
● Iterate (8 mai) – Marketing, prezentări în fața investitorilor (pitching)

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

La sfârșitul programului va avea loc o competiție finală, în cadrul căreia investitori și oameni de afaceri influenți din regiune vor selecta și premia (fonduri, cadouri etc.) cele mai promițătoare afaceri care au făcut cel mai mult progres de la începutul programului

Liceenii sunt încurajați să aplice în cadrul programului cu ideile lor de afaceri, dar pot aplica și fără idee (aceștia se vor implica în afacerile altor echipe cu care aleg sa lucreze). Fiecare echipa va lucra cu cate un mentor propriu (antreprenor de top de la nivel național) iar în cadrul fiecarei sesiuni, tinerii vor primi sfaturi din partea unor speakeri, oameni de afaceri influenți din județul Iași, cum ar fi: Stefan MandachiSpartan & Hercule, Andrei DanilaCode932, Alexandru HolicovAdservio, Dora MorhanPleiada Boutique Hotel, Nicoleta HritcuCuptorul Moldovencei si multi altii.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

Până în momentul de fata, cei 400+ participanții ai programului din Cluj, Oradea și București au lucrat cu antreprenori de top de la nivel național și internațional

Anda Gansca – Knotch, Dragoș Petrescu – City Grill; George DerisoMBA Professor Leeds Business School Colorado; Dan Pitic – Perpetuum; Radu Georgescu – GECAD Ventures; Camelia Sucu – Class Living; Iulian Padurariu – Pony Car Sharing; Dana Bates – Fundația Noi Orizonturi.
Sponsorul principal al programului iXperiment Iași este Banca Transilvania, iar partenerii programului sunt Crilia, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Fab Lab Iași si Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil Iasi.
Tinerii interesați să participe în cadrul programului sunt invitați să aplice până în data de 20 februarie.

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ