Share

Lui Mihai CHIRICA nu-i mai ies calculele politice

Având în vedere că a trecut o lună de la alegerile locale, ieșenii așteaptă de la noul primar al Iașului și de la administrația liberală, numirea celor doi viceprimari.

Mihai CHIRICA a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu înțelege de ce USR-PLUS nu a răspuns chemărilor liberalilor de a forma o majoritate alături de PNL în Consiliul Local.

Totodată, prin propunerea liberalilor, USR-PLUS putea numi unul dintre viceprimarii Iașului pentru următorii patru ani.

Una dintre așteptările și propunerile lui CHIRICA la momentul acestei propuneri, era ca deputatul și candidatul la primărie al USR-PLUS, Cosette CHICHIRĂU să fie unul dintre cei doi viceprimari ai Iașului.

”Sper că veți rămâne în Consiliul Local, mai ales că aveți și șanse mari să fiți votată în funcția de viceprimar”, a declarat CHIRICA la acel moment.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

CHICHIRĂU a refuzat propunerea PNL-ului, dorindu-și un nou mandat de deputat în Parlamentul României.

În replică, Mihai CHIRICA a declarat că USR-PLUS arată câtă ipocrizie s-a exprimat pe 27 septembrie și că primăria poate funcționa și fără cei din USR-PLUS.

 ”Toţi cei care din diverse motive, poate şi datorită mie, aţi votat cu USR-PLUS, vă rog să ne explicăm împreună de ce i-am chemat să facă parte din rândul viceprimarilor care să coordoneze destinele acestui oraş şi nu au venit. De ce nu au venit?

De ce nu au răspuns acestei chemări? De ce te duci să câştigi voturile cetăţenilor, dar să nu vrei să-i ajuţi după? Lucrul acesta doare foarte mult. Nu înseamnă că oraşul nu poate merge şi fără ei, dimpotrivă. Dar arată câtă ipocrizie politică s-a exprimat pe 27 septembrie. Mergem înainte, primăria funcţionează”, a declarat Mihai CHIRICA.

Mihai CHIRICA a declarat că se va descurca şi fără viceprimari şi a explicat că a trecut deja o lună de guvernare locală, iar ”toate funcţionează”. În fapt, Chirica este nevoit prin forța lucrurilor să facă în așa fel încât toate să funcționeze.

Realitatea este că, primarul Iașului este dator față de diverse grupuri de interese din oraș, cărora trebuie să le întoarcă serviciile

USR nu vrea să devină un paravan pentru șleahta din conducerea primăriei. Pe de altă parte, PNL, după ce și-a văzut sacii în căruță folosindu-l pe Chirica, nu mai este dispus să gireze pentru nefăcutele acestuia.

Citeste si   Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Universitar

Prin urmare, PNL nu vrea să își asume răspunderea politică pentru obligațiile lui Chirica în raport cu dezvoltatorii imobiliari și grupurile nelegitime de interese aflate în atenția procurorilor ieșeni.

Totodată, Chirica a declarat că își asumă să guverneze și singur municipiul Iași.

”Îmi asum să guvernez şi singur”, a mai declarat CHIRICA.

Citeste si   Bogdan Aurescu, la reuniunea miniștrilor de Externe din NATO. Relația cu Rusia și China, pe agenda discuțiilor

Mihai CHIRICA: ”Mă descurc şi fără, vă spun cu sinceritate. Uitaţi-vă câţi muşchi am!”

Întrebat dacă este posibil ca Iaşiul să nu aibă viceprimari până în 2024, CHIRICA a ținut să precizeze că se descurcă și fără viceprimari aducând în prim planul faptul că MUȘCHII pe care îi are îl ajută în această guvernare locală.

Mă descurc şi fără, vă spun cu sinceritate. Uitaţi-vă câţi muşchi am!”, a mai declarat edilul municipiului IAȘI.

Probabil că Mihai Chirică se referă la mușcii lui din Piața Unirii … atât cât le mai ies combinațiile! 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ