Share

Compania Holzindustrie Schweighofer este acuzată oficial de un organism internațional pentru implicarea în nereguli și ilegalități în comerțul cu cherestea și de exploatare forestieră ilegală a pădurilor românești, scrie b1.ro

Compania austriacă ar putea pierde certificatul de mediu dacă nu ia măsuri imediate pentru a soluționa neregulile și ilegalitățile din fluxul său comercial.

Potrivit celor de la Forest Stewardship Council, există dovezi puternice ce arată că Holtzindustrie Schweighofer a fost implicată pentru o perioadă mai lungă de timp în tot felul de ilegalităţi.

Citeste si   TUIAȘI a fost cooptată într-un proiect de CERCETARE pentru dezvoltarea de TEHNOLOGII utilizate de Armata SUA

“Grupul de experți ce a realizat această investigație a concluzionat că există dovezi puternice ce arată că Schweighofer a fost implicată pentru o perioadă mai lungă de timp în exploatarea forestieră ilegală și în comerțul cu lemn ilegal. Există dovezi clare și convingătoare că Holtzindustrie Schweighofer a fost implicată în comerțul ilegal cu lemn atât prin acceptarea lemnului ilegal în fabricile sale cât și prin propriile sale acțiuni din interiorul acestor fabrici”, a declarat Johannes Zahnen, specialist forestier al World Wildlife Fund.

Potrivit WWF, în urma anchetei s-a constatat, de asemenea, că Holtzindustrie a dezvoltat un sistem de aprovizionare de încurajează supraexploatarea nivelurilor de producție prevăzute legal. În plus, s-a asociat cu firme si persoane fizice împotriva cărora s-au adus acuzații puternice de acțiuni ilegale și corupţie, iar în unele cazuri, compania austriacă a şi prefinanțat activitățile forestiere ale acestor firme şi persoane.

Citeste si   132 de CLASE din județul IAȘI au suspendat a cursurilor ȘCOLARE organizate în MODALITATEA ”faţă în faţă"

De cealaltă parte, grupul Schweighofer a admis că au existat nereguli și ilegalități semnalate în lanțul de aprovizionare din România despre care compania nu a avut cunoștință și, de asemenea, operaţiuni de exploatare forestieră care au încălcat politica de protecţie a mediului. Reprezentanţii Holtzindustrie spun însă că divizia româromânească a grupului a acționat ca şi cumpărător de bună-credinţă.

Citeste si   5.343 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Investigația a fost determinată de o plângere WWF depusă în noiembrie 2015, iar în urma anchetei, Holtzindustrie Schweighofer este supusă unei perioade de probă până în februarie 2017, termen până la care trebuie să intre în legalitate.

Jaf în pădurile Românie: Compania Holzindustrie Schweighofer este acuzată oficial de exploatare și comerț ilegal cu lemn


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ