Share

Caz uluitor, scos la iveală de procurorii din Ploieşti. Un bărbat acuzat că a furat bijuterii în valoare de peste 5 milioane de euro a fost arestat preventiv.

Un bărbat român a fost reținut de DIICOT-serviciul teritorial Ploiești pentru furtul a două diamante și două inele în valoare de peste 5 milioane de euro.

Sâmbătă, 14 ianuarie 2017 suspectul a fost prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit datelor din dosar, suspectul român pe numele sau George Ploscaru, ar fi furat pe data de 30 decembrie 2016 dintr-un magazin de bijuterii din Franța două diamante și două inele cu pietre prețioase în valoare de 5,2 milioane de euro.

Surse judiciare au precizat că suspectul român s-a prezentat la magazinul de bijuterii drept un evaluator de bijuterii al unui potențial client evreu și profitând de neatenția angajaților magazinului de bijuterii a înlocuit diamantele și inelele cu copii fără valoare.

Românul, care este acuzat și de constituirea unui grup infracțional organizat, ar fi fost ajutat de doi cetățeni sârbi. Aceștia doi au primit, că urmare a înțelegerii, jumătate din pradă: un inel și un diamant.

Din cercetări a reieșit că George Ploscaru ar fi vândut diamantul în afară României, iar inelul ar fi încercat să îl vândă pe 12.01.2017 unor cetățeni străini în București la hotelul Radisson Blu, dar vânzarea nu a avut loc pentru că nu s-au înțeles asupra prețului. Inelul a fost găsit, ulterior, de anchetatori la o percheziție, potrivit hotnews.ro.

În același dosar se fac cercetări privind și o femeie din Ploiești, iubita suspectului, care este acuzată de tăinuire.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ