Share

Intervenții și sancțiuni ordine publică

Reamintim că în urma obținerii de către Jandarmeria Română, de competențe în domeniul controlului circulației materialelor lemnoase, odată cu intrarea în vigoare a Legii 133/2015 pentru modificarea și completarea Legii 46/2008 Codul Silvic, jandarmii au competențe sporite în privința furturilor de material lemnos.

Miercuri, 22 februarie a.c. ora 17.30, în zona localității Țibana, la marginea unei păduri, un echipaj de jandarmi a depistat trei persoane în timp ce transportau material lemnos cu un atelaj tras de cai.

La vederea jandarmilor și a lucrătorului silvic două persoane au fugit, fiind prinse de imediat și imobilizate.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

Totodată, persoana mai în vârstă care a rămas la căruță a devenit violentă, amenințând cu un cuțit tip briceag pe lucrătorul silvic.

Și în acest caz jandarmii au intervenit pentru imobilizarea bărbatului agresiv. Din verificările efectuate pe loc s-a constatat că lemnul era transportat fără a deține documentele legale de proveniență.

Persoanele au fost conduse la Poliția Țibana, unde au fost întocmite documentele legale pentru infracțiunea de ultraj, în cazul lucrătorului silvic. Totodată,  s-a aplicat și o amendă în valoare de 5000 lei, pentru lipsa documentelor de însoțire a lemnului, acesta fiind reținut în vederea confiscării.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

În ziua de 23.02.2017, ora 00.15, un echipaj de jandarmi a depistat în fața scării unui bloc de pe str. Străpungerii Silvestru din mun. Iași, trei persoane aflate sub influența alcoolului, care ascultau muzică la intensitate mare de la un casetofon, tulburând astfel liniștea publică. 

S-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice, persoanele în cauză, doi bărbați și o femeie, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1400 lei.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

În ziua de 23 februarie a.c. în jurul orei 00.10, jandarmii au intervenit și în localitatea Gorban din jud.

Iași, unde un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice tulbura ordine publică, la domiciliul unei rude. S-a acționat pentru restabilirea ordinii, persoana în cauză fiind sancționată cu amendă în valoare de 500 lei.

 COMPARTIMENTUL  INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ