Un escroc cu o manieră originală de furt a fost reținut joi de polițiști Suceveni, după ce individul a dat câteva lovituri, anul trecut și la începutul acestui an, în municipiul Rădăuți și în imprejurimi

La începutul acestei luni, Rodica M., o femeie de 52 de ani din comuna Horodnic de Sus – Suceava, care stătea la ocazie, a urcat într-un autoturism condus de un bărbat de aproximativ 40 de ani.

După scurt timp, șoferul a oprit mașina și după ce a ridicat capota autoturismului, i-a solicitat femeii să coboare și să țină un fir undeva la motor, după care el a urcat la volan și, profitând de faptul că nu putea fi văzut, i-a sustras toți banii din poșetă, adică 1.400 de lei. Femeia a realizat că îi dispăruseră banii abia după ce coborâse la destinație, ulterior reclamând furtul la poliție.

În aceeași situație s-a aflat, anul trecut în luna august, o altă femeie, de 69 de ani, din comuna Marginea, Paraschiva M., care a fost escrocată identic și a rămas fără 100 de lei și 40 de euro. După o serie de cercetări efectuate de lucrătorii de la Biroul Investigații Criminale din Poliția municipiului Rădăuți autorul a fost descoperit în localitatea Mușenița, unde locuia fără forme legale: Săndel-Nicolae Mihale, în vârstă de 38 de ani, un individ certat cu legea care a fost condamnat în trecut pentru tâlhărie și viol.

În timpul cercetărilor judiciariștii au mai descoperit că în februarie 2017, același Mihale l-a convins pe un bătrân de 82 de ani din Siret  că îi poate găsi o slujbă de șofer în Germania, în baza unui contract de muncă.

Octogenarul i-a dat suma de 800 de lei „plasatorului” de forță de muncă și abia după câteva săptămâni a înțeles că fusese înșelat. Și tot Mihale, în luna mai anul trecut, a alimentat un autoturism la o benzinărie din municipiul Rădăuți, însă a omis să achite 190 de lei, contravaloarea carburantului. În aceste condiții, bărbatul, care este cercetat sub acuzațiile de înșelăciune, furt și furt calificat, a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, după care, ieri, magistrații au stabilit măsura controlului judiciar.

Sursa: monitorulsv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ