Share

Multă demagogie la Primăria Iași...

“Protestul” primarului din Iași Mihai Chirica a constat în ideea de a lăsa pentru o zi mașina, deoarece 22 septembrie, este și Ziua Mediului Înconjurător

Primarul Chirica ironizează practic situația gravă cu care se confruntă Iașul în privinta poluarii.

Proiectul „O zi fără mașină” s-a discutat în cadrul ședinței de la Primăria Municipiului Iași, primarul declarând că a luat tramvaiul și chiar a fost foarte bine, fiind încurajat de oameni să extindă liniile de tramvai și să le modernizeze.

Citeste si   Rezultate parțiale alegeri locale 2020. HARTA PREȘEDINȚILOR consiliilor județene

De dimineața la inițiativa primarului, s-au instalat în Municipiul Iași două corturi în zona Piața Unirii și în zona Palatului Culturii și s-au strâns semnături pentru acest protest.

„De dimineață mi-am permis să-mi vizitez punctele de interes cu tramvaiul de la capătul orașului până în stație la Târgu-Cucu. Te poți deplasa foarte lejer din stație în stație (…).

Nu este un atac la adresa cumpărătorilor de mașini second-hand, dar ne interesează și mediul înconjurător. Sigur, cei care și-au cumpărat astfel de mașini și-au luat și haine tot pe măsura buzunarului.

Statul trebuie să fie foarte atent când ia o serie de măsuri legislative pentru că invadarea orașului cu peste 10.500 de autoturisme deja înmatriculate a adus în Municipiul nostru peste 9000 de autovehicule vechi și doar 600 de autoturisme noi și doar 300 de producție românească.

Prin urmare, este normal să ne îndreptăm atenția a ceea ce producem noi (…) Iașiul nu vrea să ajungă București, Iașiul vrea să aibă un aer pe care-l poți respira”, a mai declarat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Primarul Mihai Chirica intenționează să contribuie la un mediu mai curat și după cum spune, fără vreun exercițiu politic sau vreo imagine politică dorește și se gândește și la generațiile viitoare.

Citeste si   Dan Tudorache contestă victoria candidatei Dreptei la Sectorul 1: "Am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand!"

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ