Share

Clubul CS Politehnica Iași ne-a obișnuit ani la rând cu rezultate remarcabile din partea echipelor de șah. Clubul de șah ieșean era considerat cel mai puternic club din țară atât la categoria de juniori cât și la seniori.

4 din 10 sportivi din echipele Naționale de Șah a României făceau parte din CS Politehnica Iași

Peste 50 de sportivi activi ai clubului și-au desfășurat activitățile pe timpul pandemiei în mediul online. În timpul stării de urgență antrenamentele au continuat iar membrii clubului au participat la meciuri de pregătire în mediul online.

Jucătorii de șah ieșeni au interacționat cu juniori și seniori din țări precum Canada, Emiratele Arabe Unite sau Germania.

Întrebat de reporterii ziarului ”Bună dimineața Iași” cum s-a desfășurat activitatea clubului de șah al ”CS Politehnica Iași” având în vedere contextul epidemiologic din țară antrenorul Vladimir Danilov a declarat:

Din păcate activitatea s-a desfășurat la distanță în ultima perioadă, nu am reușit să susținem antrenamente fizice pentru că totul s-a desfășurat online. Șahul fiind un sport care se pretează activității online am avut noroc. Am desfășurat antrenamente cu mai toți copiii, am avut meciuri de pregătire interne și internaționale cu cluburi din Canada, Germania, Emiratele Arabe, nu neapărat din zona noastră.

Calendarul sportiv internațional de la federație a fost suspendat. Practic, ultima competiție oficială a avut loc în luna martie. Așteptăm ca toată lumea vremuri mai bune

Sofia Crețu este unul dintre valoroșii membrii ai clubului de șah ieșean. La doar 8 ani a reușit să obțină titlul de campioană europeană la șah rapid în cadrul ”Campionatului european de șah rapid și blitz” desfășurat la Oradea în 2018.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

De asemenea, tot în anul 2018 a obținut titlurile de vicecampioană națională la șah clasic, vicecampioană națională la șah rapid și a fost premiată cu o medalie de bronz la blitz în cadrul Campionatului Național pe echipe de juniori desfășurat la Iași.

Acestea sunt doar o mică parte din reușitele tinerei sportive

Sofia Crețu a obținut numeroase rezultate remarcabile la vârsta de doar 10 ani. Aceasta a concurat până în prezent la 10 competiții, cea mai recentă fiind Competiția de șah școlar online”Epoli”.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Întrebată de reporterii ziarului ”Bună dimineața Iași” ce a determinat-o să-și înceapă cariera în aces sport, Sofia Crețu, membră a echipei de șah din cadrul CS Politehnica Iași a declarat:

Când eram mică tata juca cu mine partide de șah și a început să-mi placă foarte mult. Apoi am continuat să joc, m-am pregătit pentru concursuri și încet, încet am ajuns la nivelul la care sunt în prezent.

Până acum am jucat în multe concursuri mai ales online în ultima perioadă. Am jucat meciuri cu diferite persoane din diferite locuri precum Canada sau America. Concursurile în mediul online s-au desfășurt bine. Doar la un concurs a existat o persoană ce a trișat dar în rest toți participanții au fost corecți

Clubul CS Politehnica Iași se mândrește cu peste 50 de sportivi activi ce participă constant la concursuri și antrenamente. Rezultatele clubului vorbesc de la sine despre calitatea antrenamentelor ce se desfășoară în zona ieșeană.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ


Share

LĂSAȚI UN MESAJ