Share

Județul Iași a înregistrat în actualul cadru bugetar multianual al Uniunii Europene, 2014-2020, o serie de proiecte pe axe prioritare ale Uniunii Europene

În Județul Iași, pe Axele Prioritare 2 și 5 Ale Uniunii Europene, mai multe firme private  au implementat în perioada 2018-2019, o serie de proiecte europene  prin care au dorit să-și îmbunătățească infrastructura piscicolă.

Aceste proiecte aflate în diverse stadii de implementare, au vizat direcții de dezvoltare precum investiții în acvacultura la S.C. ROMPESCARIS SRL Iași, înființarea unui centru de consiliere pentru fermele de acvacultura la SCDAEA Iași, compensarea pierderilor de venit cauzate de regimul de arie naturala protejata de interes comunitar al Fermei Piscicole Vlădeni II, compensarea pierderilor de venit cauzate de regimul de arie naturala protejata de interes comunitar al Complexului Piscicol Movileni, compensarea pierderilor de venit cauzate de regimul de arie naturala protejata de interes comunitar al Fermei piscicole Deleni, acvacultura care furnizează servicii de mediu în amenajarea piscicola Acvares, compensarea pierderilor de venit cauzate de regimul de arie naturala protejata de interes comunitar al Complexului Piscicol Belcești, compensarea pierderilor de venit cauzate de restricțiile impuse de desemnarea sitului Natura 2000 ROSPA 0150 în ferma piscicola Podul Iloaiei, județul Iași.

Citeste si   Iulia SCÂNTEI, TAXATĂ de IEȘENI: ”De DOAMNA aflăm doar ACUM, dar am înțeles că a terminat deja un MANDAT”

În total, au fost atrași 8.171.015,63  lei din fonduri europene, 2.723.671,88 lei fiind contribuție națională, 324.037,11 lei contribuția beneficiarului, iar 103.815,84 lei au fost considerați ca fiind cheltuieli neeligibile. Totalul cheltuielilor din Iași este de 11.332.540,46 lei.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ