Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat contravenţional cu avertisment operatorii economici Evolution Prest Systems SRL (Evomag), Studio Moderna SA, Jumbo E.C.R. SRL, Ikea Romania SA, Cristian 76 Tour SRL şi Fan Curier Express SRL pentru întârzierea livrării coletelor.

Abaterile constatate au vizat printre altele şi nerespectarea termenelor privind livrarea produselor, a montării aparatelor de aer condiţionat, aducerea la conformitate a produselor aflate în perioadă de garanţie, întârzierea livrării coletelor, refuzul dreptului de denunţare a contractului în 14 zile, precum şi nerespectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract.

Actiunea de control se încadrează în practica unitară la nivel naţional pe care ANPC a demarat-o pentru a veni în sprijinul consumatorilor cu o soluţionare cât mai rapidă a sesizărilor, iar în cadrul acesteia au fost stabilite regulit precum: termenul de răspuns la sesizare va fi de maxim 48 ore; termenul de livrare al produselor va fi de maxim 15 zile de la data achiziţionării.

LĂSAȚI UN MESAJ