Share

TOTUL a trecut prin MÂINILE lui Șerban TURLIUC

Membrii consiliului de administrație pentru spitalele publice din rețeaua autorităților administrației publice locale, conform legii 95/2006, sunt:

  1. 2 reprezentanți ai Ministerului Sănătății sau ai direcțiilor de sănătate publică județene sau a municipiului București, iar în cazul spitalelor clinice, un reprezentant al Ministerului Sănătății, ori al direcțiilor de sănătate publică județene sau a municipiului București;
  2. Reprezentanți numiți de consiliul județean ori consiliul local, după caz, respectiv de Consiliul General al Municipiului București, dintre care, unul să fie economist;
  3. Un reprezentant numit de primar sau de președintele consiliului județean, după caz;
  4. Un reprezentant al Universității sau Facultății de Medicină, pentru spitalele clinice;
  5. Un reprezentant al structurii teritoriale a Colegiului Medicilor din România, cu statut de invitat;
  6. Un reprezentant al structurii teritoriale a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, cu statut de invitat;

Conform acestor dispoziții legale, din Consiliul de Administrație al Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași, fac parte: Dr. Şerban TURLIUC – preşedinte, Prof. Mihai CHIRIŢĂ – membru din partea Ministerului Sănătăţii (M.S.), Dr. Maria-Magdalena LEON-CONSTANTIN – membru din partea M.S., Ion Lorin URCACIU – membru din partea Consiliului Judeţean Iaşi, Dr. Anton KNIELING – membru din partea UMF „Gr.T. Popa” Iaşi, Dr. Irina MITROI – membru supleant din partea D.S.P. Iaşi, Dr. Raluca BERNEVIC SAVA – membru supleant din partea D.S.P. Iaşi, Daniela SPÎNU COHAL – membru supleant din partea D.S.P. Iaşi, Oana MIRON – membru supleant din partea Consiliului Judeţean Iaşi, Dr. Ovidiu ALEXINSCHIColegiul Medicilor – invitat, Laura GRIGORAŞOAMGMAMR – invitat și Gabriel OBADĂSindicatul „Sanitas” – invitat.

Juristul acestei instituții medicale de notorietate, Corneliu Prepeliță, a fost numit Secretar al Consiliului de Administrație, pe baza unor așa-numite considerente de cordialitate

Responsabil de numirea lui Prepeliță în calitatea de secretar, este chiar președintele Consiliului de Administrație, Șerban TURLIUC, totodată medic psihiatru în cadrul Institutului de PsihiatrieSocola”, din Iași.

Citeste si   Din 22 SEPTEMBRIE DAJ a început plata ajutorului de MINIMIS către APICULTORII IEȘENI

Consiliul de Administrație, din cadrul Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași, își poate alege singur secretarul, sau poate face propuneri pentru această funcție, din rândul angajaților spitalului.

Potrivit unor surse din interiorul institutului, pentru ocuparea poziției de secretar al Consiliului de Administrație, ar fi fost nevoie de emiterea unei decizii și de completarea fișei postului. În cazul în care fișa postului nu îi recunoaște candidatului calitatea de secretar, acesta nu poate beneficia de dreptul legal de a desfășura această activitate.

Fără a respecta acest cumul de condiții, totuși, juristul Prepeliță, a devenit secretarul C.A-ului, din cadrul Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași.

Deși legal, nu există o pedeapsă, care să poată fi aplicată în situația de față, tot ceea ce Prepeliță consemnează, poate fi lovit de NULITATE la un moment dat, prin lipsa unei decizii care să îi permită desfășurarea activității de secretariat.

Prepeliță nu a primit vreo decizie de la managerul Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași

PREPELIȚĂ, reprezintă un caz unic în sistemul medical! Nu a obținut o decizie din partea managerului Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași, care să îi ateste dreptul de a ocupa această poziție! Dimpotrivă, nu ar fi existat nici măcar o solicitare oficială din partea Consiliului de Administrație, către managerul spitalului, respectiv Gabriel Oprișanu, care să vizeze numirea lui Corneliu Prepeliță, pentru poziția de secretar al Consiliului.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Caracterul ilicit al situației de față este unul evident, dar cu toate acestea, nu există o posibilitate legală de a pedepsi o asemenea faptă, întrucât, activitatea desfășurată de Prepeliță, nu este prevăzută în statul de funcții, iar ca atare, nu poate fi numită o “funcție”, și nici nu poate fi remunerată. Eliminând aspectul financiar, singurul obiectiv al lui Prepeliță, prin activitatea desfășurată, ar putea fi, manipularea decizională a membrilor Consiliului de Administrație.

Prepeliță încearcă să îi influențeze pe membrii Consiliului de Administrație în luarea anumitor decizii

Tot surse din interiorul spitalului, ne dezvăluie că instituția medicală ar deține angajați mult mai competenți pentru desfășurarea acestei activități, și mult mai familiarizați cu sarcinile poziției de secretar ale C.A- ului unității.

Pe de altă parte, Prepeliță ar fi încercat să îi influențeze pe membrii Consiliului de Administrație în luarea anumitor decizii, reprobabile sub aspectul legalității, și chiar al realității faptelor. Juristul spitalului, își depășește atribuțiile din cadrul unității, indicând urmărirea unor scopuri personale.

Potrivit mențiunilor legale, Consiliul de Administrație, este cel care avizează bugetul institutului, elaborat și semnat de întreg comitetul director, urmând să fie aprobat de Ministerul Sănătății. În condițiile în care, Consiliul nu este corect informat și respinge avizarea, pot exista repercursiuni care să împiedice buna desfășurare a activității spitalului.

Citeste si   BULETIN DE PRESĂ-23 septembrie 2020, ora 13.00

Un dezechilibru în acest sens, s-a produs la începutul anului 2020, când avizarea bugetului a fost amânată și a existat riscul ca angajații să nu beneficieze de salarii la timp, dar situația a fost remediată de către echipa managerială, fără alte urmări.

Corneliu Prepeliță: ”Nu este o funcție! Nu am identificat în lege, cerința de a avea acest aviz din partea managerului spitalului pentru a fi secretar în Consiliul de Administrație”

Contactat de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Corneliu Prepeliță a specificat faptul că atribuțiile pe care le deține în cadrul Consiliul de Administrație, nu fac obiectul unei funcții, drept pentru care, nu consideră necesară existența unui aviz din partea managerului, în acest context.

”Nu este o funcție! Nu am identificat în lege, cerința de a avea acest aviz din partea managerului spitalului, pentru a fi secretar în Consiliul de Administrație. În cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație, am fost votat în unanimitate să fiu secretar, fără vreo remunerație.

Consiliul de Administrație este o entitate fără personalitate juridică, distinctă de conducerea spitalului. Mă bucur de aprecierea domnului Turliuc, dar nu am fost numit în această poziție pe criterii de cordialitate, cu ajutorul dumnealui.”, a declarat Corneliu PREPELIȚĂ, jurist în cadrul Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași.


Share
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Una dintre realele probleme ale Socolei este acest jeg care-l duce de nas pe turliuc sa-i deschidă calea spre o funcție de conducere d-nei Miss Socola ,eminenta cenușie care pana nu demult se lauda ca toți pacienții domnului doctor virează spre ea ,atat de slab profesionist este președintele CA. Iar domnul jegos minte ca a fost votat in umanitate , nu l-a votat nici dracu pentru ca nici nu s-a pus problema sa voteze secretarul,pe bune???????

  2. O problema reala este acest jeg uman care se da bine pe lângă turliuc ,chipurile ca prieten doar ca sa-i deschidă calea către o funcție de conducere dnei miss univers , eminenta cenușie a Socolei care pana nu demult se lauda cum virează pacientele dlui turliuc către ea, atât este de prost “domnul tanga”(așa-i zicea domnul jegos Prepelita ).Cum poate sa minta dl jeg, auzi votat in unamitate , serios??????

LĂSAȚI UN MESAJ