Share

Kazahstanul va renunța la alfabetul chirilic și va trece, începând cu anul 2018, la alfabetul latin

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a dat indicații guvernului kazah să realizeze un plan de trecere de la alfabetul chirilic la cel latin

„Începem pregătirile pentru trecerea la caracterele latine. Guvernul ar trebui să realizeze un grafic de trecere a limbii kazahe la scrierea latină”, se menționează într-un articol semnat de Nazarbaiev.

Citeste si   Coronavirus: Moscova le recomandă vârstnicilor să se autoizoleze, iar companiilor să recurgă la telemuncă

„Până la sfârșitul anului 2017, după consultările cu oamenii de știință și reprezentanții societății civile, urmează să fie realizat un standard unic al noului alfabet kazah, în baza graficii latine”, a subliniat șeful statului kazah.


CITEȘTE ȘI …

TRUMP a semnat Marţi protocolul pentru aderarea Muntenegrului la NATO


„Începând cu anul 2018, trebuie să pregătim specialiști pentru predarea noului alfabet și să edităm manuale pentru școli. În următorii doi ani trebuie să efectuăm lucrări organizatorice și metodice”, a declarat Nazarbaiev.

Citeste si   Mike Pompeo în Grecia, săptămâna viitoare, în pline tensiuni cu Turcia

Președintele kazah, a menționat că pentru început alfabetul latin va funcționa concomitent cu cel chirilic, informează deschide.md.

Menționăm că mai multe foste republici sovietice au renunțat la caracterele chirilice: Azerbaidjan, Turkmenia, Uzbekistan.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ