Share

”Nimeni nu și-a dorit această epidemie care s-a dezvoltat global în pandemie și o criză economică, dar epidemia a venit și, în consecință, a apărut și criza economică. În paralel, evident că toată lumea își dorește să câștige mai bine. Însă, pentru a face posibile aceste lucruri, trebuie să existe acești bani. Nu este posibil să împarți bani care nu există. Totuși, am spus de la bun început – și mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulți politicieni care au aceeași părere – că nu putem avea o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, copiii și pensionarii, să achite nota de plată. Am solicitat guvernului să găsească soluții să le majoreze atât cât se poate. Majorarea alocațiilor în etape este foarte potrivită. Majorarea punctului de pensie se realizează totuși. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, se vor căuta soluții pentru majorări ulterioare”, a spus Iohannis.

Citeste si   Test COVID-19 obligatoriu pentru românii care vin în țară din străinătate | Iohannis: ”E posibil, dacă numărul cazurilor crește”

În acest context, al crizei generate de pandemie, șeful statului a acuzat PSD de cinism și iresponsabilitate în contextul în care a depus moțiunea de cenzură și insistă ca alocațiile să fie dublate, iar pensile, majorate cu 40%.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ