Share

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost prezentă marți dimineață la sediul Ministerului Justiției, unde s-a discutat ultimul raport MCV la adresa României. Vizita-fulger a venit la doar o zi după mesajul dur al Departamentului de Stat al SUA legat de modificările aduse în Parlament la Legile Justiţiei.

Departamentul de Stat al SUA cere, într-o notă postată pe site-ul său, Parlamentului din România să respingă legile Justiţiei, motivând că acestea ar “slăbi statul de drept” şi ar “pune în pericol lupta anticorupţie”.

Citeste si   Ministrul de Externe Bogdan Aurescu: România susţine adoptarea rapidă de sancţiuni contra Belarusului

SUA a observat cu îngrijorare că Parlamentul din România ia în considerare legi ale Justiţiei care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei din România.

Aceste legi ale Justiţiei, propuse iniţial de Ministerul de Justiţie, ameninţă progresul făcut de România în ultimii ani de a construi instituţii puternice ale sistemului judiciar, apărate de intervenţiile politice.

Citeste si   Alina Gorghiu: PSD insistă să arunce totul în aer! PNL nu va vota rectificarea bugetară modificată de social-democrați

Solicităm imperios Parlamentului României să respingă propunerile de lege care ar slăbi puterea statul de drept şi ar pune în pericol lupta anticorupţie“, se arată în nota publicată pe site-ul Departamentului de Stat.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ