Share

De cealaltă parte, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a lansat, astăzi, un apel către Uniunea Europeană, căreia îi cere să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi cu un agent neurotoxic interzis pe plan internaţional.

“Sunt convins că nu există nicio cale de a evita sancţiunile”, a declarat Heiko Maas într-un interviu acordat site-ului de ştiri t-online, citat de Agerpres.”Sancţiunile trebuie să fie întotdeauna punctuale şi proporţionate. Dar o încălcare atât de gravă a Convenţiei internaţionale privind armele chimice nu poate rămâne fără răspuns. Suntem de acord în această privinţă la nivel european”, a adăugat oficialul german. 

Citeste si   Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că agenția Fitch a menținut ratingul de țară al României

Vă reamintim că Alexei Navalnîi a fost externat pe data de 23 septembrie din spitalul berlinez Charité, unde a fost transportat din Siberia cu o aeronavă medicală ca urmare a unei tentative de otrăvire. ONG-ul care a organizat evacuarea sa din Omsk la Berlin a declarat că Navalnîi este hotărât să se întoarcă în Rusia.Laboratoare din Germania, Franța și Suedia au confirmat că politicianul de opoziție rus a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.Guvernul german a cerut o explicație din partea Kremlinului privind otrăvirea, dar Moscova a negat orice legătură cu incidentul și a acuzat Berlinul că obstrucționează anchetarea cazului.

Citeste si   Cristian Rizea rupe tăcerea. Cum se făceau arestări la comanda afaceriștilor Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu - DOVADA incontestabilă

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ