Share

tratament pentru copiii care au nevoie de recuperare eficientă în afecțiuni congenitale, cronice sau postspitalizare

Policlinica pentru copii va fi complet reabilitată și modernizată până la jumătatea anului 2017.

La ultimul nivel al acestei clădiri va funcționa centrul de reabilitare neuromotorie pentru copii, o necesitate pentru județ, având în vedere faptul că, la această oră nu există suficiente mijloace moderne de investigație și tratament pentru copiii care au nevoie de recuperare eficientă în afecțiuni congenitale, cronice sau postspitalizare.

Centrele din țară sunt suprasolicitate iar în Bacău singurul centru privat care oferă servicii de reabilitare neuromotorie nu face față solicitărilor.

Primăria Municipiului Iaşi va continuă să acorde facilităţi la transportul public persoanelor cu dizabilităţi şi celor care constituie cazuri sociale

Citeste si   AlegeriLocale2020/BEC - prezenţă la urne: Până la ora 16,00 au votat 30,94% dintre alegători

Nu este de neglijat nici faptul că, în sectorul privat acest tip de tratamente sunt costisitoare, părinții, de multe ori, epuizându-și resursele financiare în condițiile în care, asigurările de sănătate pot acoperi multe din aceste cheltuieli.


”Acest tip de servicii este un real pas înainte pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor și familiilor lor și cred că sunt cel mai frumos mărțișor pe care îl putem oferi băcăuanilor”, a apreciat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.


Înființarea acestui centru aduce un grad sporit de accesibilitate la mijloace moderne de recuperare, pentru copiii cu afecțiuni invalidante sau care au acest potențial, atât din județ cât și din județele învecinate. În egală măsură, va crește calitatea serviciilor prin dotarea cu sisteme inovatoare pentru recuperare și printr-o abordare complexă, csjbacau.ro


Valoarea dotărilor cu aparatură este de aproximativ 900 000 de euro, sumă care ar putea fi acoperită din bugetul Primăriei Bacău.

Consilierii județeni au aprobat în cadrul ședinței din 27 februarie, asocierea de principiu între județul Bacău și municipiul Bacău în vederea realizării unui proiect comun cu un puternic impact asupra comunității băcăuane. Este vorba despre înființarea unui Centru de reabilitare neuromotorie pentru copii, în cadrul Spitalului Județean de urgență. Propunerea vine în completarea proiectului ”RK Ambulatoriul de specialitate pediatrie – realizare CPU”, aflat deja în curs de derulare și care este finanțat integral de către Consiliul Județean Bacău.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ