Share

Anul acesta sărbătoarea Sfintei Parascheva se desfășoară complet diferit în comparație cu anii precedenți. Pelerinajul trebuia să înceapă în data de 8 octombrie dar evenimentele au fost anulate.

Decizia a fost luată miercuri seară, 7 octombrie de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Autoritățile din municipiul Iași s-au conformat deciziei și au anulat tradiționalul pelerinaj de Sfânta Parascheva.

Citeste si   Proiectul ”Fii RESPONSABILĂ de sănătatea ta” inițiat de IRO IAȘI are ca SCOP prevenirea CANCERULUI de SÂN

În acest an din cauza situației epidemiologice generate în țară de pandemia cu noul Coronavirus, ziua Sfintei Parascheva din data de 14 octombrie va fi marcată doar de slujba ținută în ziua respectivă.

Accesul în curtea Catedralei se face doar pe bază de buletin

Autoritățile locale au decis că vor putea participa la slujbă doar cetățenii municipiului Iași. Nu se va permite accesul în curtea Catedralei persoanelor din alte localități din județ. La intrarea lăcașului de cult actele de identitate sunt controlate de reprezentanți ai jandarmeriei. În curte nu mai este permis accesul grupurilor organizate.

Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

Față de anii precedenți, anul acesta sărbătoarea Sfintei Parascheva se va rezuma doar la slujba de liturghie din data de 14 octombrie, conform anunțului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei de miercuri seară.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ