Share

La Iaşi şi Chişinău se va desfăşura cea de X-a ediţie a Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”

În Republica Moldova acesta va avea loc pe 14 şi 15 mai, fiind organizat de Centrul Cultural-Ştiinţific „Grigore Vieru” din Chişinău şi mai mulţi parteneri. Prima zi de Festival se va încheia cu Gala Premiilor Festivalului, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, începând cu 18.00, transmite IPN.

Tot luni, începând cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de flori şi un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Stefan cel Mare şi Sfânt”. Programul va continua la ora 11.30 cu un recital de muzică şi poezie „Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi”, organizat la Liceul de creativitate şi inventică „Prometeu-Prim”. În aceeaşi zi, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” organizează, la ora 14.30, un medalion literar-artistic şi o expoziţie de carte cu genericul „Poet al Cetăţii Graiului.

Evenimentul va continua pe 16 mai în Sala Mică a Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, unde se va desfăşura simpozionul ştiinţific „Grigore Vieru, omul duminicii”, cu începere de la ora 10.30. La ora 13.00, la Truşeni, în preajma Complexului monumental „Scriitorii Unirii”, va avea loc un medalion literar-artistic „Grigore Vieru – Poetul Unirii”, organizat de Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Chişinău.

16 mai deschidere oficială a Festivalului la Iaşi

În ziua de 16 mai, de la ora 12.00, în Sala Consiliului Primăriei Iaşi va avea loc deschiderea oficială a Festivalului la Iaşi şi Conferinţa „Grigore Vieru, poet şi tribun al spaţiului românesc”, susţinută de criticul şi istoricul literar Ion Pop şi recitalul muzical pe versuri de Grigore Vieru „Taina care ne apără”, susţinut de Grupul vocal al Liceului „Prometeu-Prim” din Chişinău. În aceeaşi zi, de la ora 15.30, la Palatul Copiilor din Iaşi, elevii din Republica Moldova şi din Iaşi vor susţine un spectacol comun de muzică şi poezie „Numele tău”.

În Sala de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Tătăraşi, de la ora 17.00, iubitorii creaţiei lui Grigore Vieru vor avea ocazia să participe la spectacolul „Rădăcina de foc”, care va include un recital de cântece patriotice, prezentat de Corul Marii Uniri din Iaşi.

În ultima zi a Festivalului, începând cu ora 10.00, se vor depune flori la bustul poetului Grigore Vieru din Parcul Copou, iar la ora 12.00, la Muzeul Mitropolitan Iaşi, Sala SINAXAR, se vor ţine dialoguri culturale şi conferinţe cu genericul „Grigore Vieru – poetul, învăţătorul, tribunul”, la care vor participa personalităţi marcante ale culturii române. Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” a avut loc în 2009, între 9 şi 12 octombrie, informeaza adevarul.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ