Share

Vorba ceea: „De plăcinte râde gura, de vărzare, și mai tare”

(Ion Creangă, Amintiri din copilărie)

Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Parohia „Sfântul Haralambie” și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, organizează ateliere de bucătărit alivenci și plăcinte cu poale-n brâu pentru copii cu vârstele cuprinse între 11 și 13 ani. Atelierele vor avea loc la Cantina „Sfântul Haralambie” din strada Octav Botez nr. 4, urmând a se desfășura o dată pe săptămână în perioada 20 februarie – 14 aprilie 2020.

Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI

La final, participanții vor absolvi atelierele în cadrul unui concurs de prezentare și degustare la „Zilele Bojdeucii” de la Muzeul „Ion Creangă” (14-15 aprilie 2020), la care vor fi invitați părinții și bunicii, câștigătorilor fiindu-le acordat Premiul „Gogâlț, gogâlț”.

Participarea la ateliere este gratuită, copiii înscriși urmând a-și procura și a-și aduce ingredientele pentru prepararea alivencilor și a plăcintelor cu poale-n brâu, respectând recomandările bucătarilor.

Citeste si   Tusimul din Judetul Iași este în continuă scădere

Atelierele își propun să-i învețe pe copii, rețete tradiționale de alivenci și plăcinte cu poale-n brâu, bucate inspirate din scrierile lui Ion Creangă, și să-i apropie de spațiul fabulos al Poveștilor și al Amintirilor din copilărie, reînviind un trecut, nu foarte îndepărtat, al gospodarilor din Țicăul Iașilor.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ