Share

În perioada 23 – 27 octombrie 2019, tinerii din România s-au întâlnit la Iași – Capitala Tineretului din Romania 2019-2020, în cadrul celei de-a patra ediții a Summitului Tinerilor, proiect organizat anual în orașul care poartă titul de „Capitala Tineretului din România”

Sub egida sloganului „Imaginează! Crede! Revoluționează!”, a 4-a ediția a Summitului Tinerilor a propus patru teme, cu scopul de a crea contextual potrivit pentru ca tinerii din țară să înțeleagă mai bine importanța lor viitoare și modul în care ar trebui să se dezvolte România. Anul acesta, Summitul Tinerilor 4.0 a reunit 500 de participanți veniți din toate județele țării și din Republica Moldova – reprezentanți ai satului Costești – Capitala Tineretului din Republica Moldova 2019.

În cadrul evenimentului, au fost organizate 49 de ateliere legate de viitorul muncii, orașele tinere, democrația și criza climatică și ecologică. Pe lângă acest flux de informații, participanții au avut parte și de tururi ghidate prin Iași, datorită celor de la Atlas Iași, dar au avut parte, în fiecare seară, și de recitaluri musicale marca Fine, It’s Pink, Adam’s Nest și Trupa Spam și un spectacol de sitdown comedy din partea lui Andrei Ciobanu de la Ateneul Național din Iași.

După două zile pline de ateliere și plenare, pentru a aprofunda temele propuse, în seara de 26 octombrie, în cadrul Galei Tineretului, organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, s-a anunțat orașul care va purta titul de Capitala Tineretului din România 2020 – 2021, și anume orașul Constanța.

Summitul a reprezentant o experiență de învățare pentru toți cei angrenați în acest eveniment

„Summitul a reprezentant o experiență de învățare pentru toți cei angrenați în acest eveniment. 4 luni de muncă pentru 4 zile de eveniment în care participanții au avut parte de ateliere, sesiuni plenare, seri de socializare si oportunitati de networking. Printre elementele de noutate aduse în acest an, atât la nivel organizatoric, cât și în privința conținutului, am făcut pași importanți în inovarea evenimentului, urmând să predăm ștafeta colegilor din Constanța – Capitala Tineretului din România 2020-2021, care vor avea responsabilitatea organizării acestui eveniment de tradiție în anul următor”– Teodora Balaș, Manager proiect Summitul Tinerilor 2019 și Vicepreședinte Consiliului Tineretului din România.

„Capitala Tineretului din Romania este proiectul prin care susținem constant tinerii din România. Ne dorim să le transmitem că avem încredere în ei și pot conta pe noi” – Nicoleta Deliu, BCR.

Am găsit la Iași – Capitala Tineretului din România efervescență și interes constructiv specifice tinerilor care vor să se implice și să aducă o schimbare benefică în modul în care tratăm, ca societate, temele de importanță socială și de calitate a vieții

„Am găsit la Iași – Capitala Tineretului din România efervescență și interes constructiv specifice tinerilor care vor să se implice și să aducă o schimbare benefică în modul în care tratăm, ca societate, temele de importanță socială și de calitate a vieții. Am adresat împreună aspecte de sustenabilitate a mediului înconjurător prin seminarii și ateliere dedicate felului în care tratăm reciclarea și cum putem, printr-o colaborare strânsă între comunitate și companii, să dezvoltăm măsuri și infrastructura necesare pentru un viitor sustenabil”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé Romania.

Summitul Tinerilor v 4.0 a fost organizat de Guvernanța Capitala Tineretului din România formată din Consiliul Tineretului din România (CTR), Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj (FTC) și BCR – Banca Comercială Română, împreună cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS și Primăria Municipiului Iași

Evenimentul a fost susținut de: Centrul de Evenimente AGORA, Nestle, ANPCDFP și Corpul European de Solidaritate, Clever Taxi, Compania de Transport Public din Iași, Vitamin Aqua, Ateneul Național din Iași, Biblioteca Centrl Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, Colegiul Sfântul Nicolae, Casa de Cultură a Studenților Iași, Complexul Muzeal Național Moldova, RomConfort, FabLab Iași, Centrul de Studii Europene.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ