Share

Cum se va circula cu trenul după 1 iunie?

CFR Călători continuă procesul de repunere în circulație a trenurilor a căror circulație a fost temporar suspendată începând cu lunile martie și aprilie 2020 în corelație cu măsurile de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorități.

Primele trenuri au fost repuse în circulație, gradual, odată cu ieșirea din starea de urgență și continuă cu data de 1 iunie 2020. Excepție fac trenurile care nu au funcție în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).

”Începând cu data de 1 iunie s-au repus în circulație un număr de 26 de trenuri de călători pe toată raza regionale Iași. Sunt reluate relații Iași-București, Iași – Pașcani, Iași – Tecuci, Bacău – Piatra-Neamț. Nu toate trenurile au fost puse în circulație, acest lucru se întâmplă treptat”, au declarat reprezentanții locali CFR Călători.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, compania recomandă  călătorilor  cumpărarea biletelor din timp.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipație a biletelor înainte de plecare, crește de la 10 la 20 de zile

CFR îi încurajează pe pasageri să cumpere bilete de tren online  pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

Reprezentanții CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituțiilor au introdus programul decalat pentru angajați

Din data de 3 iunie, compania de transport feroviar călători, va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanțate.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Masca de protecție la bordul trenurilor  este obligatorie pe toată durata călătoriei

Persoanele care călătoresc cu trenul, trebuie să repecte regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății, și este important să aibă în vedere regulile și recomandările companiei de călătorie pentru pentru a avea parte de  un transport în condiții de siguranță.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Citeste si   MARICEL POPA, președintele PSD Iași: „Guvernarea social-democrată înseamnă o Românie DEZVOLTATĂ pentru toți românii!”

Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de pe următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări; și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

 


Share

LĂSAȚI UN MESAJ