ideall.ro

Statistică îngrijorătoare dată de medicii de specialitate aceștea afirmă că 3 din 5 femei care îngrijesc bătrâni în Italia intră în depresie severă, “Sindromul Italia” așa cum este numită a apărut în literatura de specialitate în anul 2005

Sindromul „Italia” se defineşte ca o patologie psihică specifică femeilor care migrează din Europa de Est pentru a lucra ca asistenţi familiali şi care se extinde în mod ocazional către copiii pe care îi lasă acasă.

Iașul este in top, înregistrând cel mai mare număr de paciente cu această afecțiune, aproape 300

In ultimul an din aproape 3.200 de internări la Institutul de Psihiatrie Iaşi, peste 160 au fost femei care au lucrat în Italia

 Pe lângă cazurile din Italia, sunt și bolnave din Spania sau Belgia. Poveștile sunt aproape mereu aceleași. Mii de românce sunt mânate de dorința de a câștiga mai mulți bani și pleacă în Peninsulă, iar unele se întorc de-a dreptul epuizate și cu depresii grave.

sensodays.ro

Elena Ficioru a schimbat locul de muncă de pizzar din Iași cu cel de îngrijitoare a două bătrîne din Torino. Fără să cunoască limba italiană și cu dor de casă, femeia a îndurat comportamentul nu tocmai plăcut al bătrânelor pentru 750 de euro câștigați lunar.

După câțiva ani și mai multe slujbe de îngrijitoare, Elena a început să se simtă rău atît fizic cât și psihic. La Institutul Socola Iași a aflat că depresia ei se numește “Sindromul Italia”.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ