Iaşul are, în acest moment, cea mai mare suprafață protejată cu instalaţii antigrindină, numărul total al acestora urmând să ajungă la 18

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a precizat sâmbătă, la Iaşi, că, la nivel naţional, vor fi înfiinţate, în următoarele luni, 65 de noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină, dintre care 4 în județul Iași. Cu ajutorul acestora din 2020, vor fi protejate peste 2,5 milioane de hectare de teren.

Ministrul Agriculturii a afirmat că Iașul va fi protejat în fața fenomenelor meteo extreme de încă patru noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină și că aici urmează să fie înființat Centrul Național Antigrindină.

Această extindere cu încă patru puncte va asigura o protecție eficientă a culturilor agricole, amenințate adesea de căderile de grindină, dar va proteja și comunitățile din localitățile afectate de fenomene meteo extreme.

Am lărgit aria de intervenţie şi ne ducem spre zona de vest a ţării, spre zona de centru a ţării, iar de anul viitor prindem toată suprafaţa ţării. Vom procura și cele doua avioane pe care le vom folosi pentru a duce această iodură de argint acolo unde specialiştii vor considera necesar ca punct de intervenţie. Aici e vorba de o conduită unitară şi de o acţiune de specialitate“, a precizat domnul ministru Daea Petre.

Citeste si   "SĂNĂTATEA și SECURITATEA în muncă sunt întotdeauna PRIORITATEA noastră!" Măsuri STRICTE adoptate de către DELPHI

LĂSAȚI UN MESAJ