ideall.ro

Un nou INCIDENT zguduie INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA din IAȘI și scoate la iveala alte NEREGULI GRAVE

Vineri dupa amiază un angajat al Institutului de Psihiatrie Socola a fost internat la Pavilionul II Bărbați dupa ce ar fi provocat un scandal într-un bar. La fața locului Polițiștii secției 6 Galata l-au imobilizat și l-au transportat de urgență la Socola.

Din declarațiile martorilor, ajuns la Spital Vasilie Ilioae a devenit violent. A spart un geam și a fost agresiv cu cei care încercau sa îl imobilizeze. Aceste manifestari violente s-au datorat consumului de alcool.

“A fost facută o sesizare cum că o persoana a fost transportată de către polițiștii secției 6 de pe raza Galatei la Socola. In momentul în care ar fi ajuns în zonă s-ar fi manifestat violent, a spart un geam, iar polițiști de la Secția 6 au cerut sprijin de la Secția 5. În cele din urmă  a fost internat”, a declarat Anca Vijiac, Purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Contactat a doua zi dupa incidentul petrecut la Socola, Purtatorul de Cuvânt al INSTITULUI nu avea cunoștintă despre această situație

sensodays.ro

Abia duminică am reușit să smulgem câteva cuvinte de la dumnealui.

”Informații despre pacienti, am vorbit si cu domnul de la relații cu publicul, nu putem să vă dăm. Ce pot să vă spun este că internările non-voluntar la Institutul Socola se fac conform legislației în vigoare. Nu pot să vă spun de ce a devenit violent când a fost internat. Nu știu să vă spun! Doar avocatul sau autoritățile competente pot solicita acte medicale.” a declarat Bogdan Mucenica, Purtator de cuvânt al Institutului de Psihiatrie Socola

Cine este Vasile Ilioae?

Vasile Ilioae este infirmier la pavilionul Wincler al Institutului anterior a fost infirmier la Triaj, insă a fost transferat la Wincler dupa ce a fost arestat in octombrie 2016 pentru mai multe ȚEPE pe care le-a dat pacienților și angajaților Spitalului. Înainte de a ajunge la SOCOLA acesta a fost paznic la o discotecă din oras.

În urma cu 1 an si jumatate Vasile Ilioae a fost arestat, după ce o persoană a depus plangere că i-a dat acestuia 1.000 de euro în schimbul promisiunii că va fi angajată la Institutul „Socola“.

Infirmierul a stat aproape doua luni de zile in arest preventiv si arest la domiciliu dupa care a revenit la serviciu ca și cum nimic nu s-ar fi întamplat. Conducerea l-a primit cu brațele deschise iar acum a devenit chiar el pacient al Institutului.

În Institutul Socola este cunoscut faptul că Vasile Ilioae a pretins de la mai multe persoane sume importante de bani pentru anumite favoruri: pensionari sau angajari in cadrul Spitatului de Psihiatrie. Colegii au ales să se ferească de al iar conducerea sa tacă

ESCROCHERII sub acoperișul INSTITUTULUI – Conducerea avea cunoștință de aceste fapte însă NU a luat nicio MASURĂ

Tânăra tepuită de infirmier a mers la managerul unitatii medicale, GABRIEL OPRIȘANU, să depună o plangere împotriva lui Vasile Ilioae. Directorul a râs și mi-a spus ca știe ca face escrocherii, dar nu îl poate sancționa, pentru că le face în afara orelor de program. Macar să afle si alte persoane si să se fereasca de acest escroc”, a precizat tânara în 2016.

Managerul institutului a primit mai multe plangeri la adresa INFIRMIERULUI și a sfatuit persoanele înselate să depună plangere la Poliție.

“El face toate astea in afara institutului si totdeauna face acte de imprumut cu persoanele de la care ia bani. El este ingrijitor de curatenie si nu a avut nicio abatere. Face curatenie la toalete si nu a avut abateri. Ceea ce face el se numeste inselatorie si face asta de multi ani. Am avut plangeri din partea mai multor persoane de la care a luat bani si nu i-a mai restituit. Le-a promis ca le rezolva fel de fel de probleme”, a declarat Gabriel Oprisanu pentru un ziar local in anul 2016.

Controversatul MANAGER, GABRIEL OPRIȘANU, a închis ochii la ILEGALITĂȚILE INFIRMIERULUI

Singura mustrare pe care conducera Institutului a considerat că este necesară a fost mutatrea infirmierului Vasile Ilioae de la triaj la un pavilion cu bolnavi cronici – Wincler.

”Tot spitalul știe ce facea Vasile Ilioae. Dar nu lovesc în el pentru ca știe foarte multe și le este frică (conducerii -n.r). Toate aceste înselăciuni s-au petrecut în cadrul spitalului şi ei (conducerea-n.r ) nu au luat atitudine pentru ca toate mersurile erau facute cu medici din spital. Nu aveau cum sa lovească in el (Vasile Ilioae-n.r.) acesta ar fi spus tot ce știe. În ce comisie de disciplină ar fi putut sa il bage pe acesta?!? Să vină medicii cu care a facut combinaţii în comisie?!?! ” a declarat sub protectia anonimatului un angajat al Spitalului.

Acum toți și-au luat mâna de pe el. Dar înainte lucra la Pavilionul 1 Barbați cu dr. Donciu, combinatiile le facea și cu dr. Dobrin care este Șef la secția Wincler si Paleați. Cred ca au fost zeci de persoane care au fost pensionate prin intermediul lui. Nemulțumirile lui (Vasile Ailioae – n.r) ar fi aparut in momentul în care pacienții nu mai treceau pe la el si ajungeau direct la medicul care le rezolva pensionarea. Era suparat ca i se oprise robinetul” a declarat amuzat angajatul Institutului.

Vasile Ilioae ducea pacienti si la Bârnova, îi interna acolo pe bolnavii care nu puteau fi ingrijiti de familie si pentru aceste acțiuni lua bani grei”, a declarat un alt angajat al Insitutului de Psihiatrie Socola.

Vom reveni cu amănunte.

 

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ