Share

Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași demarează un proiect ce are în vedere construirea unui nou cămin studențesc. Proiectul în valoare de 46,8 milioane lei este finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Bazele proiectul au fost puse încă din anul 2017, când a fost luată decizia construirii a 30 de cămine studențești în 15 orașe centre universitare din țară.

Noua clădire va avea un regim de înălțime S+D+P+5E, va dispune în total de 198 de locuri de cazare în 99 de camere, astfel o camera va avea 2 sau 3 locuri, cu baie proprie, mobilier și balcon pe toată lățimea ei. Clădirea va fi dotată, de asemenea și cu săli de lectură și de mese, dar și cu spații tip spălătorie/uscătorie. În perioada următoarea vor fi demarate procedurile care prevăd achiziția lucrărilor de proiectare și execuție.

Citeste si   Cum se joacă PNL de-a schimbarea la IAȘI: Lucian Petrică RUSU ”specialist” în tăiat hârtii a prins loc ELIGIBIL pe lista de la Camera DEPUTAȚILOR

Căminul este destinat cazării tuturor studenților de la UAIC

„Pe 25 iunie 2020, prin Hotărâre de Guvern, s-a aprobat construirea unui nou cămin studențesc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acest obiectiv de investiții este inclus în „Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social” (PNCIPS), subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, derulat de Compania Națională de Investiții (CNI). Durata estimată de realizare este de 21 de luni.

Valoarea estimată a investiției în vederea construirii noului cămin studențesc al UAIC Iași din strada Titu Maiorescu nr. 15 este de 46,8 milioane de lei. După finalizarea lucrărilor de construcție se vor organiza, conform legislației în vigoare, licitații în vederea achiziționării mobilierului și aparaturii necesare.

Noul cămin studențesc urmează să fie construit pe strada Titu Maiorescu nr. 15 și va cuprinde 99 de camere, având o capacitate totală de 198 de locuri de cazare, dintre care 4 camere pentru persoane cu dizabilități. Proiectul include camere de 2 sau 3 locuri cu baie proprie, săli de lectură și sală de mese. Acesta va avea, de asemenea, o parcare subterană cu 42 de locuri și o terasă circulabilă interbată pe acoperiș, cu pereți de siguranță perimetrali“, a declarat Prof. Univ. Dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC Iași.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ