Share

Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a inaugurat un laborator de proiectare asistată – CATIA, modernizat integral de compania Alten Iași

Investiția a fost în valoare de circa 30.000 de euro, pe lângă modernizarea sălii fiind aduse și 18 monitoare și stații de lucru HP și un pachet software de 30 de licențe academice 3DEXPERIENCE CLOUD – UXXE-S-AC.

Deschiderea festivă a laboratorului a avut loc marți, 12 noiembrie 2019, de la ora 14.00, în clădirea catedrei de Mașini-Unelte și Scule, turnul albastru de lângă rectoratul universității. La aceasta au participat reprezentanți din partea universității, precum prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică, prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraș, decanul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial (CMMI), dar și reprezentanți ai companiei ALTEN, delegația fiind condusă de Didier Marchet, director tehnic al Grupului Alten, responsabil cu activitățile din Europa, Delia Orhei, director operațional ALTEN Delivery Center Romania, Daniel Varlan, director tehnic Alten Delivery Center România, absolvent al Universității Tehnice, și Marius Cuzub, coordonator Mechanical Engineering Projects la filiala din România.

Decanul facultății a scos în evidență importanța unor astfel de softuri nu doar pentru a putea pregăti viitorii absolvenți sau pentru activitatea de cercetare, cât și pentru ca universitatea să continue să rămână relevantă ca actor în pregătirea tinerilor la cele mai înalte cerințe ale pieței muncii.

După tăierea panglicii, a urmat o prezentare a tipului de cursuri pe care studenții le vor urma în laboratorul nou-inaugurat.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ