Share

Mascate sub forma unor cursuri de formare profesională, în fiecare an, mii de funcționari publici au parte de vacanțe în stațiuni de LUX pe litoral, la munte sau la băi, câte șapte zile, la hoteluri de trei și patru stele, însoțiți de familie și cu servicii all inclusive asigurate. Bineînțeles, toate acestea decontate din bani publici.

Acest model l-au urmat și primăriile SIMINICEA și CÂMPULUNG MOLDOVENESC din Suceava. Primăria SIMINICEA este condusă de primarul Vasile CLIM, iar primarul municipiul CÂMPULUNG MOLDOVENESC este Mihăiță NEGURĂ.

Bugetarii din SIMINICEA și-au făcut vacanța la BĂILE FELIX din banii contribuabililor

În perioada 03 – 09 august 2020, 10 – 16 august 2020 și 17- 23 august 2020 funcționarii publici din SIMINICEA au beneficiat de cazare la HOTEL INTERNAȚIONAL, la BAILE FELIX.  Pentru cazarea acestora s-a scos din bugetul local suma de 4.090 lei.

Atât serviciile de cazare achiziționate, cât și cursurile de formare profesională au fost contractate de firma LECTOFORM CONSULTING.

Citeste si   Personalul M.A.I. intensifică CONTROALELE pentru măsurile de prevenire a RĂSPÂNDIRII virusului SARS -COV-2 în județul SUCEAVA

Perioadele în care s-au desfășurat așa zisele cursuri au fost: 03 – 09 august 2020, 10 – 16 august 2020 și 17- 23 august 2020. Deci începând cu 3 august și terminând cu 23 august, toți funcționarii publici din primăria SIMINICEA vor beneficia de sejururi de 6 zile la BĂILE FELIX, plătite din banii publici.

Conform SICAP cursurile la care angajații primăriei s-au specializat au fost în valoare de 990 RON și au vizat pregătirea bugetarilor din SIMINICEA în ORGANIZAȚIE PUBLICĂ.

În total, pentru ca funcționarii publici din SIMINICEA să beneficieze de un sejur de 6 zile la BĂILE FELIX, s-au scos de la bugetul local suma de 5.080 lei.

Funcționarii publici din CÂMPULUNG MOLDOVENESC și-au făcut vacanța la BĂILE FELIX din banii contribuabililor

În perioada 28 iunie – 5 iulie, și funcționarii publici din municipiul CÂMPULUNG MOLDOVENESC au beneficiat de cazare la HOTEL PRESIDENT-, la BAILE FELIX.  Pentru cazarea acestora s-a scos din bugetul local suma de 3571.43 RON

Citeste si   Tot mai multe LOCALITĂȚI din județul SUCEAVA se pregătesc pentru RACORDARE la GAZ METAN

Atât serviciile de cazare achiziționate, cât și cursurile de formare profesională sunt contractate de firma CENTRUL DE FORMARE APSAP.

Perioada în care s-au desfășurat așa zisele cursuri a fost 28 iunie – 5 iulie.

Conform SICAP cursurile la care angajații primăriei s-au specializat au fost în valoare de 823.53 RON și au vizat pregătirea bugetarilor din CÂMPULUNG MOLDOVENESC în ORGANIZAȚIE PUBLICĂ.

Denumirea pe larg a cursului este: „Actul administrativ. Proceduri, elaborare, regim juridic și răspunderea în sectorul public”

În total, pentru ca funcționarii publici din CÂMPULUNG MOLDOVENESC să beneficieze de un sejur de 7 zile la BĂILE FELIX, s-au scos de la bugetul local suma de 4.394,96 lei.

De asemenea, funcționarii publici ai municipiului CÂMPULUNG MOLDOVENESC s-au specializat în această perioadă și prin intermediul cursurilor online. Astfel, primăria CÂMPULUNG MOLDOVENESC a plătit din bani publici suma de 4.411,75 RON, pentru ca bugetarii municipiului să se specializeze online în diferite domenii.

Citeste si   În municipiul SUCEAVA au început lucrările de REABILITARE a treptelor și aleilor! Lucian HARȘOVSCHI:  „Avem în vedere CREAREA RAMPELOR de acces pentru persoanele cu DIZABILITĂȚI”

Peste 8.000 de lei a plătit primăria municipiului CÂMPULUNG MOLDOVENESC pentru așa zisele cursuri de formare.

Având în vedere contextul actual, în care începerea anului școlar preocupă pe toată lumea și majoritatea primăriilor și-au canalizat toată activitatea pe bunul mers al lucrurilor și chiar au alocat bani pentru achiziția de materiale de protecție și servicii de dezinfecție pentru a ține sub control răspândirea virusului. Cu toate acestea, unii primari suceveni, în speță primarul de SIMINICEA, Vasile CLIM și primarul municipiului CÂMPULUNG MOLDOVENESC au preferat să meargă în vacanțe alături de angajații primăriilor.

Profitând de un context legislativ ambiguu, funcționarii din mai toate aparatele administrației publice, în special primarii și apropiații acestora, petrec vacanțe de lux, în stațiuni de top, la munte sau la mare. Astfel, de ani de zile cursurile de formare și specializare au loc la malul mării sau în stațiunile de la munte.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ