Share

Mascate sub forma unor cursuri de formare profesională, în fiecare an, mii de funcționari publici au parte de vacanțe în stațiuni de LUX pe litoral, la munte sau la băi, câte șapte zile, la hoteluri de trei și patru stele, însoțiți de familie și cu servicii all inclusive asigurate. Bineînțeles, toate acestea decontate din bani publici.

Acest model l-a urmat și primăria SINEȘTI din Iași, condusă de primarul ION MARIAN. Pentru cazarea funcționarilor publici se va scoate din bugetul local suma de aproximativ 17.000 lei ,conform anunțurilor SICAP din perioada 6.08.2020 – 2.09.2020.

Citeste si   Proiectul ”Fii RESPONSABILĂ de sănătatea ta” inițiat de IRO IAȘI are ca SCOP prevenirea CANCERULUI de SÂN

Având în vedere contextul actual, în care începerea anului școlar preocupă pe toată lumea și majoritatea primăriilor și-au canalizat toată activitatea pe bunul mers al lucrurilor și chiar au alocat bani pentru achiziția de materiale de protecție și servicii de dezinfecție pentru a ține sub control răspândirea virusului. Cu toate acestea, domnul primar al comunei Sinești preferă să plece în vacanță pe bani publici.

Serviciile de cazare achiziționate pentru cursurile de formare profesională organizate de COLUMNA TRAINING & CONSULTING SRL și ASOCIAȚIA UNIVERSITARĂ COLUMNA sunt la SC CASA VLASIN SRL cu sediul în Poiana Brașov, CASA ANCA & IULIAN și MAMAIA – HOTEL ZENITH.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

Perioadele în care se vor desfășura așa zisele cursuri sunt: 12-19.07.2020; 19-26.07.2020; 02.08-09.08.2020; 16-23.08.2020; 23-30.08.2020; 30.08-06.09.2020; 13.09-20.09.2020. Deci începând cu 12 iulie și terminând cu 20 septembrie, toți funcționarii publici din primărie vor beneficia de sejururi de 7 zile, plătite din banii publici.

Conform SICAP cursurile la care angajații primăriei se vor specializa acum sunt în valoare de 1.540 RON și vizează pregătirea bugetarilor administrație publică și asistență socială.

Denumirea pe larg a cursurilor sunt „Rolul, atribuțiile și responsabilitățile funcționarilor publici, conform Noului cod administrativ” și „Asistenţa socială – consilierea persoanelor cu probleme psiho-sociale”.

Atât serviciile de cazare cât și cursurile de formare profesională au fost contractate prin societățile COLUMNA TRAINING & CONSULTING SRL și ASOCIAȚIA UNIVERSITARĂ COLUMNA.

Citeste si   5.028 CAZURI noi de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Profitând de un context legislativ ambiguu, funcționarii din mai toate aparatele administrației publice, în special primarii și apropiații acestora, petrec vacanțe de lux, în stațiuni de top, la munte sau la mare. Astfel, de ani de zile cursurile de formare și specializare au loc la malul mării sau în stațiunile de la munte.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ